kiša golova

Spektakl u Bundesligi; u dvije utakmice palo čak 12 golova, Borussia Dortmund u drugom poluvremenu pregazila Paderborn

31.05.2020 u 20:24

Bionic
Reading

U obje nedjeljne utakmice 29. kola njemačkog nogometnog prvenstva favoriti su stigli do uvjerljivih pobjeda, prvo je Borussia iz Moenchengladbacha na svom stadionu sa 4:1 (2:0) nadigrala Union iz Berlina, a potom je i Borussia iz Dortmunda kao gost bila bolja od posljednjeg Paderborna sa 6:1 (0:0)

U obje nedjeljne utakmice 29. kola njemačkog nogometnog prvenstva favoriti su stigli do uvjerljivih pobjeda, prvo je Borussia iz Moenchengladbacha na svom stadionu sa 4:1 (2:0) nadigrala Union iz Berlina, a potom je i Borussia iz Dortmunda kao gost bila bolja od posljednjeg Paderborna sa 6:1 (0:0).

U Moenchengladbachu je domaća momčad povela u 17. minuti golom Nuehausa. Četiri minute prije kraja prvog poluvremena francuski napadač Marcus Thuram postigao je prvi od svoja dva pogotka i udvostručio prednost Borussije.

Početkom drugog poluvremena, u 50. minuti, Union Berlin je smanjio zaostatak pogotkom Šveđanina Sebastiana Anderssona, ali nada gostiju je kratko trajala. Već u 60. minuti Thuram je drugim pogotkom ponovno donio domaćoj momčadi dva gola prednosti, a konačnih 4:1 u 81. minuti postavio je Thuramov sunarodnjak Plea.

U Paderbornu su svi pogoci postignuti u drugom poluvremenu. Borussia je s dva brza gola Thorgena Hazarda i Jadena Sancha u 54. i 57. minuti stigli do prednosti od 2:0. Nadu domaćima nakratko je vratio Huenemeier koji je u 72. minuti iskoristio kazneni udarac za 2:1, no samo dvije minute potom Sancho je svojim drugim golom vratio goste na dva gola razlike. Hakimi u 85. minuti, Schmelzer u 89. minuti i Sancho svojim trećim golom u sudačkoj nadoknadi povećali su konačni rezultat na 6:1.

  • +7
Bundesliga, Paderborn - Borussia Dortmund Izvor: EPA / Autor: LARS BARON / POOL

Borussia Moenchengladbach je ovom pobjedom privremeno izbila na treće mjesto s 56 bodova, koliko ih ima i Bayer Leverkusen na četvrtom mjestu. Druga Borussia Dortmund ima 60 bodova, a vodeći Bayern je sa 67 bodova stvorio teško dostižnu razliku.