DRAMA ZBOG PADA NAPONA

Spektakl u Areni nije upitan - kamioni dovezli novi led!

13.09.2012 u 15:21

Bionic
Reading

Vremenska nepogoda, jaka kiša i južni vjetar koji su u noći sa srijede na četvrtak uzrokovali pad u naponskoj mreži prouzročili su i probleme s održavanjem površine leda u pulskoj Areni

Iz predostrožnosti, otkazan je prvi trening momčadi Medveščaka, kaže Ranko Vučinić, no s velikim naporom cjelokupnog tima situacija s ledom se popravlja i, kako ističe Medveščakov glasnogovornik, hokejski spektakl u Areni uopće nije upitan.

Naime, zbog pada električnog napona došlo je do gašenja strojeva za održavanje leda te manjih oštećenja ledene površine koja se trenutačno sanira. Pad napona u električnoj mreži doveo je do isključenja hladnjača, a za to vrijeme dok su bile isključene, još je zapuhao i južni vjetar, pa se led počeo topiti, pojašnjava Vučinić.

Problemu se doskočilo tako što je u posebnim kamionima hladnjačama, takozvanim coolerima, dovezen led u Pulu. Cooleri su uključeni na maksimum i ledena površina se opravlja, veli Vučinić.

'Dobili smo sinoptičke prognoze prema kojima nas u petak, subotu i nedjelju očekuje poboljšanje vremena', kaže Vučinić, potvrdivši kako prema planu sutra doista počinje trodnevni hokejaški spektakl Arena Ice Fever – Pula MMXII.

Trening Medveščaka je odrađen u Zagrebu, a momčad danas poslijepodne dolazi u Pulu. Stoga će se druženje igrača s građanima na Karolini umjesto u 18 sati održati večeras u 20 sati.

Klizanje građana u Areni, koje je planirano u 21 sat, zasad je još neizvjesno.

'Do 16 sati vidjet ćemo kako će se led ponašati', kaže Vučinić, no u slučaju bilo kakvih promjena, javnost će biti na vrijeme obaviještena.

Za praćenje susreta između Medveščaka i ljubljanske Olimpije, koji se igra u petak s početkom u 21 sat, ostalo je tek stotinjak ulaznica u prodaji. Također, za nedjeljni duel Medvjeda s Austrijancima UPC Vienna Capitals slobodnih je samo dvjestotinjak mjesta u Areni, no kako vele organizatori, obje utakmice smatraju rasprodanima jer će i te karte do petka planuti.

U sklopu hokejskog spektakla, u subotu u 20.30 sati na rasporedu je memorijalna utakmica između veterana KHL Medveščaka i ruskog Gazpromexporta, a slobodan ulaz imaju svi koji su već kupili ulaznicu za petak ili nedjelju.