ISTRAŽUJE I POLICIJA

Spektakl Newcastlea i Arsenala pod sumnjom?

08.02.2011 u 09:45

Bionic
Reading

Iako se o subotnjem dvoboju Newcastlea i Arsenala, koji je završio 4:4, uz veliki rezultatski preokret, govorilo s oduševljenjem, francuski mediji dobili su informaciju da će se o toj utakmici pričati i u policijskim krugovima

Subotnji dvoboj Newcastlea i Arsenala nikoga nije ostavio ravnodušnim. Gosti iz Londona do 26. minute već su vodili 4:0, da bi u drugom dijelu, od 69. minute, krenula serija domaćina koja je stala u drugoj minuti sudačke nadoknade pri rezultatu 4:4. Međutim, kako to obično biva kada je riječ o takvim čudesnim preokretima, sve je došlo pod policijsko povećalo jer se sumnja u namještanje rezultata.

Francuska televizija javila je da su njemačke vlasti kontaktirale s Interpolom i predočile 'sumnjive kladioničarske uplate' na utakmicu u kojoj se rezultat kretao 'sumnjivim smjerom', a posebna pažnja u istrazi posvećena je jednom neimenovanom igraču.

Britanski Mirror piše da je stranica Sport365.fr objavila da postoje 'velike sumnje da je utakmica namještena'. Čelnici Arsenala ljuti su zbog tih insinuacija i najavili su tužbu protiv portala, uz dodatak da nitko iz Interpola nije kontaktirao s njima.