JOSE vs. PEP

Spektakl na Santiago Bernabeuu: Barca vs. Real

10.12.2011 u 20:19

Bionic
Reading

Večeras od 22 sata, uz prijenos na MAXtv-u (ArenaSport 2) moći ćemo uživati u jednom od najvećih, a danas možda i najvećem derbiju - ogledu Reala i Barcelone

Tko je bolji? Tko veći? Ronaldo ili Messi? Real ili Barcelona? Sve su to pitanja na koja ni večeras nećemo dobiti odgovor, jer svaka utakmica ovih klubova uvijek nudi - neizvjesnost. Ustvari, trebala bi, nakon nekoliko posljednjih godina u kojima je Barcelona bila nedostižna Realu. Međutim, nakon uštimavanja sastava i privikavanja na Santiago Bernabeu rezultati Mourinhova rada polako izlaze na vidjelo, pa sada i Realovi navijači sanjaju pobjedu nad najvećim suparnikom.

Prgavi Portugalac, nekima simpatičan drugima odbojan, još je jednom uspio potpaliti vatru, poslavši uoči ovako važne utakmice pred novinare svog pomoćnika - Aitora Karanku. A kako su se u Realu brzo naviknuli na Josea, jasno je da ni Karanka nije više bezopasan, pa je na pitanje - gdje je Mourinho - hladno odgovorio:

'Bio sam već na tridesetak konferencija za novinare i svaki put pitate me jedno te isto. Radimo zajedno i isto što ću vam o utakmici reći ja, rekao bi vam i Mourinho.'

Što se forme obaju sastava tiče, ona je na visokom nivou. Doduše, Barcelona je u prvenstvu uspjela kiksati upisavši prije dva tjedna poraz od Getafea, ali i dva remija (Athletic, Sevilla), pa s utakmicom više za Realom zaostaje tri boda. Zbog svega toga, nad Guardiolom i njegovim igračima leži imperativ jer pobijedi li Real večeras, te osvoji li i tri boda u toj utakmici 'manjka', Barca bi Božić mogla dočekati na nepodnošljivih 'minus devet' što se na Nou Campu nije dogodilo već 'stoljećima'.

Realu je pak, barem prema najavama, ovo utakmica kao i svaka druga, a kada je tako onda Cristiano Ronaldo, Benzema, Kaká, Higuain zabijaju barem po tri, četiri komada. A sve to može jamčiti samo jedno - spektakl na Santiago Bernabeuu. Ili uz ArenaSport 2 od 22 sata.