MAXTV - FIGHT CHANNEL

Spektakl: Meč godine za titulu kralja UFC-a

12.11.2011 u 09:01

Bionic
Reading

Sve je bliže najveći MMA spektakl u 2011. Manje od 24 sata su ostala do borbe godine. Za UFC-ovu titulu šake će u kavezu ukrstiti aktualni prvak Cain Velasquez te izazivač Junior dos Santos

Ljubitelji MMA s nestrpljenjem iščekuju sudar dvaju fenomenalnih i atraktivnih gladijatora 'slobodne borbe'. S jedne strane će stajati Amerikanac meksičkog porijekla Cain Velasquez, a s druge brazilski majstor Junior dos Santos.

Statistika obojice fajtera je fenomenalna. Velasquez će u kavez ući sa stopostotnim učinkom, devet pobjeda - od čega je čak osam završilo nekom vrstom nokauta. Ništa manje nije impresivan ni omjer Dos Santosa, samo jedan poraz (Ferreira 2007.) uz čak 13 pobjeda (8 nokautom).

I jedan i drugi na popisu svojih žrtava imaju velika imena iz MMA. Naturalizirani Amerikanac je na pod bacao Konga, Rothwella, Minotaura, Lesnara… a Brazilac je bio bolji od Werduma, Filipovića, Gonzage, Nelsona, Carwina…

No titula može biti u rukama samo jednoga. Respekt s obje strane i iskreno priznanje obojice.

'Uzbuđeni smo!'

Isto tako, nitko od njih ne sumnja u svoj trijumf, a iz oba tabora su obećali atraktivan meč koji će najvjerojatnije završiti nokautom.

'Fajt' godine prvi put će se prenositi i na FOX-u. Počinje nova era najmoćnije MMA organizacije, a koliko je ovo značajan okršaj za UFC, najbolje svjedoče riječi 'alfe i omege' UFC-a Danea Whitea.

'Što ako se netko ozlijedi? Umrijet ću', iskren je bio White.

Sa subote na nedjelju, poslije tri sata svijet će saznati ime UFC kralja. Hoće li to biti stari (Velasquez) ili će ga smijeniti novi (Dos Santos) nemoguće je prognozirati i ostaje nam samo da čekamo.

Spomenimo još da vam Fight Channel (MAXtv, kanal 25) ekskluzivno pruža priliku ne samo za gledanje šampionskog obračuna Velasquez – Dos Santos, nego i za praćenje dvoboja Guida vs. Henderson, kao i cijele uvodne emisije koja prethodi mečevima. Događaj počinje u noći sa subote na nedjelju, 13. studenog, u 3 sata.


Velasquez vs. Dos Santos