FINA IH ODOBRILA

Speedo najavio revolucionarne plivačke kostime

25.10.2011 u 18:23

Bionic
Reading

Nakon što je Međunarodna plivačka federacija (FINA) 2010. godine novim pravilnikom zaustavila revoluciju u razvoju plivačkih kostima, vodeća svjetska tvrtka u proizvodnji plivačke opreme Speedo je za 30. studenoga najavila predstavljanje novih kostima 'Speedo Fastskin3', koji bi trebali biti početak 'nove revolucije'. Dobra vijest za Speedo je i da su novi plivački kostimi dobili odobrenje Fine

'Napravili smo kostime koji će ponovno osigurati revoluciju u plivanju. Jedva čekam 30. studenoga da predstavimo naš proizvod', izjavio je predsjednik uprave Speeda David Robinson.

Novi kostim već je isprobao američki plivač Ryan Lochte, koji je dominirao na ovogodišnjem SP u Šangaju i bio je oduševljen.

'U novom kostimu osjećam se nezaustavljivo', kazao je Lochte.

Speedo je početkom 2008. pokrenuo revoluciju plivačkim kostimima 'LZR Racer', a njihov primjer ubrzo su počeli slijediti i drugi proizvođači plivačke opreme. Novi plivački kostimi tada su doveli do 'poplave' svjetskih rekorda i Fina je tome odlučila stati na kraj 2010. novim pravilnikom, što je značio kraj za visokotehnološke plivačke kostime.