zanimljiv ždrijeb

Španjolski tinejdžer Alcaraz na pitanje o pritisku u Wimbledonu i Đokoviću iskreno priznao što misli o svemu; mnogi su ostali zbunjeni...

28.06.2022 u 08:37

Bionic
Reading

Nakon što je prvi favorit ovogodišnjeg Wimbledona Novak Đoković otvorio nastup u All England Clubu pobjedom, u tome su ga tijekom ponedjeljka slijedili Carlos Alcaraz i Andy Murray

Posljednjih godina Novak Đoković nema pravu konkurenciju na londonskoj travi, a otprilike ga slično mnogi vide i ove 2022. godine u Wimbledonu gdje je apsolutni favorit za osvajanje nove krune pobjednika.

>> Marin Čilić iznenada je otkazao nastup u Wimbledonu, a sada se zna i zašto je to učinio: Srce mi je slomljeno...

Gornji dio ždrijeba ne nudi Đokoviću mnogo zamki, no moguće dvije su mladi Španjolac Carlos Alcaraz i domaći adut Andy Murray. Nije daleko od ispadanja bio 19-godišnji Alcaraz na startu turnira, ali je na kraju ipak pobijedio Nijemca Jan-Lennarda Struffa 4-6, 7-5, 4-6, 7-6(3), 6-4.

'Stvarno sam uživao u ovom meču. Bila je to sjajna borba koja je trajala četiri sata. Uistinu se ne vidim kao jedan od favorita u Wimbledonu i zato ne osjećam nikakav pritisak. No, lijepo mi je igrati na travi, osjećam se jako ugodno i uvjeren sam kako ću igrati sve bolje budem li uspio ostati duže u turniru', rekao je španjolski tinejdžer Alcaraz nakon meča.

Nakon ovako iskrenog odgovora, jer je rekao da se ne vidi kao jedan od favorita u Wimbledonu, mnogi su ostali zbunjeni. Ipak je riječ o teniskoj senzaciji kojoj predviđaju vrlo brzo prvo mjesto na svijetu.

Do drugog kola, gdje će igrati protiv Amerikanca Johna Isnera, lakše je došao Andy Murray koji je svladao Australca Jamesa Duckwortha 4-6, 6-3, 6-2, 6-4.

'Lijepo je izaći na wimbledonski teren, pred ovoliko navijača i u sjajnoj atmosferi. Kao i uvijek u karijeri i ovaj put sam osjećao laganu nervozu i tremu zbog prvog meča. Vjerojatno se to i osjetilo u mojoj igri tijekom prvog seta. No, kada sam pronašao bolji retern počela je funkcionirati moja igra. Zadovoljan sam iako znam da moram i bolje od ovoga', komentirao je tenisač koji je tijekom karijere osvajao Wimbledon 2013. i 2016. godine, ali se na istom mjestu okitio i zlatnom olimpijskom medaljom 2012. godine.