PRVO FINALE

Španjolski mediji: Epski doseg i vrhunska igra

08.07.2010 u 09:31

Bionic
Reading

Pobjedom od 1:0 nad Njemačkom, španjolska se reprezentacija po prvi puta plasirala u finale svjetskog prvenstva. Tamošnji mediji se natječu tko će više pohvala izreći za izabranice Vincenta del Bosquea

Španjolska je u transu. Ni svjetska recesija ni kriza koja vlada ne može zasjeniti uspjeh 'furije'. Španjolski mediji luduju te nazivaju prolazak 'furije' epskim dosegom. Mediji se slažu u jednom – Španjolska je protiv Njemačke odigrala najbolju utakmicu na turniru.

No, nijedan medij ne zaboravlja Carlesa Puyola, strijelca pobjedničkog pogotka. Tako El Mundo pod nazivom 'Lavlje srce i zlatna glava' hvale Puyola za kojeg tvrde da je najzaslužniji za pobjedu nad Njemačkom.

El Pais tvrdi da je pobjeda 'furije' nad Njemačkom 'epski doseg i vrhunsko majstorstvo'.

'Ako je nogomet umjetnost, onda je Španjolska momčad koju morate gledati. Protiv Njemačke odigrali smo nezaboravnu utakmicu i najbolju na prvenstvu', stoji u tekstu El Paisa.

Ovo je prvo španjolsko finale u povijesti, a za naslov će igrati protiv Nizozemske. Španjolci imaju priliku uči u povijest kao momčad koja je u jednom ciklusu osvojila naslov europskog i svjetskog prvaka.