Španjolski mediji pišu

Kakav preokret! Poznati su detalji tajnog sastanka u vezi Haalanda koji silno želi u Barcelonu jer ima dobar razlog; zna se i koliko milijuna eura je u igri

05.01.2022 u 09:05

Bionic
Reading

Haaland je želja mnogih, ali Barcelona vjeruje da će postići dogovor, znaju se i detalji ugovora? Katalonskom klubu preostaje najteži dio posla

Nije tajna kako je mladi norveški napadač Erling Haaland, koji sjajno igra za dortmundsku Borussiju, velika želja mnogih klubova među kojima je i Barcelona

Usprkos krizi i odlaska Lea Messija u Barceloni se polako slaže moćna momčad, a to je obećao i predsjednik kluba Joan Laporta koji je pos,ao jasnu poruku svima kako će 'Barcelona ponovno biti važan faktor na tržištu'.

U prijevodu to znači kako moraju imati odgovor za Real Madrid u koji vjerojatno stiže Kylian Mbappe te da Barcelona mora biti klub u kojem najveći igraći žele igrati.

No, akcija dovođenja Haalanda, koji je uz Mbappea najpoželjniji mladi nogometaš, neće biti nimalo laka jer je poznato kako je želja mnogih europskih velikana i onih kojima novac nije problem.

A karijeru mu vodi lukavi menadžer Mino Riola, a španjolski mediji pišu kako je već došlo do usmenog dogovora s čelnicima kluba i to na tajnom sastanku u Torinu. Prvi je o tome pisao Deportes Cuatro, a navodno je priča autentična. dakle događa s nešto veliko i Laporta nije samo tako davao izjave da ugodi navijačima…

Navodno odšteta neće biti manja od 100 milijuna eura, a uz to će Haaland dobiti i rekordno veliku plaću (navodno ne manju od 30 milijuna eura bruto!).

Doznaje se kako će u ljeto taj transfer vjerojatno biti realiziran, ali do tada će se u igru sigurno uključiti i još neki klubovi s kontra ponudama.

U cijeloj priči važno je reći kako je Haalandu velika želja zaigrati u Barceloni što svakako ide u prilog Laporti jer poznato je kako Barcelonu trese velika financijska kriza. To je svakako važan detalj jer ima dobar razlog da zaigra na Camp Nou.

A dolaskom Haalanda i slaganjem nove moćne Barcelone sigurno će doći još koja zvijezda. A u tom slučaju novac od sponzora, prodaje dresova, reklama i svega ostalog brzo će se gomilati i kriza će biti prošlost.

  • +23
Borussia (D) - Bayern 2:3 Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL