izgubio živce

Španjolci traže brutalnu kaznu za hrvatskog košarkaša: Ovo mu nije trebalo!

11.06.2018 u 19:48

Bionic
Reading

Ante Tomić izgubio je živce tijekom poraza Barcelone u ključnoj utakmici doigravanja protiv Saski Baskonije, a njegovo udaranje glavom Diopa prema predviđanjima dnevnika AS moglo bi biti naknadno kažnjeno većim brojem utakmica suspenzije...

Podsjetimo, 31-godišnji košarkaš iz Dubrovnika već dugo ne igra za hrvatsku reprezentaciju, a karijeru je potpuno posvetio Barceloni no ona više nije u samom europskom vrhu.

  • +2
Ante Tomić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ACB Photo/Á. Martínez

S Pešićem na klupi Barca je iznenađujuće osvojila španjolski Kup, ali u Euroligi je rano ispala, a u prvenstvu se od titule oprostila u polufinalu doigravanja, porazom od Saski Baskonije.

Posljednja utakmica te serije obilovala je nervozom i kontroverzama, a upravo Ante Tomić se u nekoliko navrata našao u sukobu s protivničkim košarkašima, da bi na kraju udario glavom Diopa, što se na košarkaškim parketima rijetko viđa.

Iako je sezona za Barcelonu završila, dnevnik AS predviđa kako bi hrvatski centar mogao bi naknadno kažnjen velikim brojem utakmica suspenzije na početku sljedećeg izdanja ACB lige, kako bi se obeshrabrilo druge igrače da ne pokušaju izvesti nešto slično.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

'Kazna bi trebala biti primjer svima,' vjeruje ugledni španjolski list, a Tomića koji neće igrati za Hrvatsku ključne kvalifikacijske dvoboje protiv Italije i Rumunjske čini se čeka dugi godišnji odmor...