spektakl na sav

Španjolci su sredili Srbe, a večeras prijete 'barakudama'; ovo će biti pravi izazov za naše vaterpoliste

06.04.2019 u 10:45

Bionic
Reading

U polufinalu Europa kupa hrvatski vaterpolisti će igrati protiv Španjolske (20.15 sati) koja je pobijedila Srbiju. Pobjeda je neophodna žele li 'barakude' osigurati nastup na završnom turniru Svjetske lige u Beogradu gdje će se boriti za plasman na Olimpijske igre u Tokiju

Hrvatski su vaterpolisti u četvrtfinalu svladali Grke 13:11, a Španjolci su priredili iznenađenje i izbacili favorizirane Srbe 13:12.

'Španjolce znam. Oni su još 'gori' od Grka, još su brži, neugodniji. Doduše, i oni su se sigurno energetski silno potrošili protiv Srbije, ali kao da mi nismo. Želimo pobjedu, želimo finale, to je to', kazao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Naš najbolji strijelac protiv Grka bio je Loren Fatović, zabio je tri gola. Kako on vidi Španjolce?

'Vidjeli ste da su razbijali Srbe koji su vrhunska momčad, vodili s po 3-4 razlike. Španjolska je odlična momčad, na čelu s Perroneom koji svaku momčad čini boljom. Bit će sasvim sigurno vrlo teška utakmica, potrošili smo se silno protiv Grka, ali posložit ćemo se dobro do početka utakmice. Mislim da imamo kvalitetu pobijediti ih i time osigurati Svjetsku ligu', uvjeren je Fatović, a svoje je viđenje današnje utakmice dao i Luka Lončar:

  • +12
LEN Europa kup, četvrtfinale, Hrvatska - Grčka Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

'Nervoza, prvi dan, odmah se igra na ispadanje, nema prava na grešku. Vidjeli smo i da su favoriti imali problema. Srbija izgubila, Italija imala probleme s Rusima i 'visjela'. Sve je to unijelo malo nervoze. Čestitam suigračima jer smo ih na koncu zasluženo dobili. Španjolska? Igra brzi vaterpolo, plivački perfektni, u ovom trenutku su fizički možda i najspremnija momčad na svijetu. Bit će teško. Imaju na lijevoj strani Perronea i Munarriza od kojih prijeti najveća opasnost. Obranu igraju momčadski i to vrhunski jer su uigrani. Iz istog su kluba zapravo, iz Barcelonete.'

  • +5
LEN Europa kup, četvrtfinale, Španjolska - Srbija Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Podsjetimo, hrvatski vaterpolisti na ovom turniru brane naslov osvojen prošle godine u Rijeci. Najbolje tri reprezentacije s ovog turnira će izboriti plasman na završni turnir Svjetske lige koji se igra u Beogradu od 18. do 23. lipnja. Srbija je kao domaćin turnira izravno izborila pravo nastupa na finalu Svjetske lige, s kojeg će se pobjednička reprezentacija plasirati na Olimpijske igre u Tokiju. Na turnir u Beogradu plasirat će se finalisti ovog zagrebačkog turnira Europa kupa te pobjednik utakmice za treće mjesto.