Logo (1)

evo što pišu mediji

Španjolci pronašli svog heroja, a na Hrvatsku gledaju kroz učinak Domagoja Duvnjaka

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 26.01.2020 21:17
  • Objavljeno 26.01.2020 u 21:17
Bionic
Reading

U finalu europskog rukometnog prvenstva u Stockholmu hrvatska reprezentacija je izgubila od Španjolske sa 20:22 (11:12) upisavši treći poraz u finalima europskih prvenstava.

U borbi vidno umornih ratnika, u kojoj se zadnjih 20 minuta više stajalo na terenu nego trčalo, Španjolci su ipak imali više snage i sreće, a na igri Hrvatske se itekako osjetilo umor nakon šokantnog polufinala s Norveškom.

Hrvatska je stigla vodstvo Španjolske od četiri gola razlike, u 54. minuti je i povela, ali više nije bilo snage za preokret i jedino zlato koje nedostaje.

  • +15
Stockholm: Zlato u rukama rukometaša Španjolske na Europskom prvenstvu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Tako su Španjolci obranili zlatnu medalju, koju su prije dvije godine osvojili u Hrvatskoj.

Naravno, španjolski mediji osvrnuli su se na taj uspjeh. Posebno na 'iznenadnog heroja', Aleixa Gomeza, koji se u sastavu 'furije' pojavio samo jer je David Balaguera otpao zbog ozljede.

'Zadnji je stigao, a postao je nenadani heroj. Aleix Gomez stigao je nakon ozljede Davida Balaguera. Postigao je pet odlučujućih golova uz fenomenalan učinak s linije sedam metara (3/3) plus ta dva na početku drugog poluvremena kada je Hrvatska odlučila igrati bez golmana. Bio je naš najbolji strijelac i sada je budućnost našeg rukometa', piše Marca, najvažniji španjolski sportski dnevnik.

'Bila je ovo rukometna idila. Hispanosi su utišali tisuće Hrvata, koji su došli vidjeti svoju reprezentaciju. Kompetitivnu zvijer ukrotila je danas bolja momčad, kompletnija i bolje naoružana. Zaslužili smo ovo zlato kojim smo se direktno kvalificirali na Olimpijske igre. Idemo po jedino zlato koje nam nedostaje', dodaje.

Marca je dodala i kako je Španjolska u jednom trenutku vodila 16:12, ali da se Hrvatska unatoč takvom zaostatku ipak vratila u utakmicu.

'Hrvatska je pokazala ponos u najgorem trenutku za Španjolsku', ali tekst su ipak zaključili u pobjedničkom tonu, jer Španjolci su (p)ostali europski prvaci a osigurali su i nastup na olimpijskim igrama.

I Mundo Deportivo, baš kao i RTVE čestitaju svojim rukometašima, dok o Hrvatskoj pišu u pozitivnim tonovima, posebice naglasivši klasu Domagoja Duvnjaka, koji je izabran za najboljeg igrača turnira.

  • +45
EP u rukometu, finale, Španjolska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal