pohvale ivanu

Španjolci oduševljeni Rakitićem: Opet je to napravio Juventusu!

13.09.2017 u 09:03

Bionic
Reading

Nakon što je zabio pogodak u pobjedi Barcelone 3:0 protiv Juventusa u utorak na Camp Nouu, dnevnik Sport proglasio je spektakularnim početak sezone Ivana Rakitića i podsjetio da je istom suparniku zabio i gol u finalu Lige prvaka prije dvije godine...

Mnogo se ovog ljeta pisalo o odlasku 29-godišnjeg hrvatskog veznjaka iz Barcelone, ali on je ostao i još dodatno učvrstio svoju poziciju u udarnoj momčadi pod trenerom Valverdeom.

  • +13
Barcelona - Juventus, 1. kolo Lige prvaka 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

Ivan Rakitić sa svojim suigračima niže same pobjede u Primeri, a jednako dobro Barcelona je otvorila i Ligu prvaka u kojoj je u prvom kolu svladala opasni Juventus s 3:0 na Camp Nouu, uz pogodak našeg reprezentativca.

Igra Rakitića oduševila je španjolske medije koji su ga obasipali pohvalama, a dnevnik Sport upozorava da je već zabio Juventusu u karijeri i to u finalu Lige prvaka prije dvije godine te da mu je ovo bio peti gol za Barcu u Ligi prvaka u karijeri.

'Još jedna briljantna utakmica Hrvata koji se pojavio kad je bilo najvažnije i zabio za 2-0 nakon briljantne akcije Messija. Počeo je sezonu na spektakularnom nivou,' piše spomenuti list i daje mu visoku ocjenu 8, od koje su veću dobili samo Messi i Iniesta.


'Uvijek je važno i dobro početi s pobjedom. Za Barcelonu nije uobičajeno mijenjati trenera, sada imamo novu ideju igre te možemo biti zadovoljni kako se odvijaju stvari posljednjih tjedana. Trijumf poput ovog daje puno samopouzdanja. Kada funkcioniramo kao ekipa sve je puno lakše. A nametnemo li ritam kao večeras jako je teško igrati protiv Barcelone,' zaključio je Rakitić nakon utakmice.