nije im dosta

Španjolci od Modrića traže 1,2 milijuna eura ili će se naći u velikim problemima

14.09.2018 u 13:20

Bionic
Reading

Španjolska porezna uprava traži od kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića da plati dodatnih 1,2 milijuna eura zbog neplaćenog poreza iz 2012. godine kada je došao u Real Madrid, pišu u petak novine El Mundo, pozivajući se na neimenovani izvor iz porezne uprave.

Modrić je te godine proveo samo četiri mjeseca u Španjolskoj, od kolovoza kada je stigao iz londonskog Tottenhama do prosinca, pa je većinu poreza platio u Engleskoj. Prema pisanju El Munda, porezna uprava tvrdi da je sav iznos trebao uplatiti u Španjolskoj te se njegov odvjetnik žalio na taj zahtjev.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Ranije je porezna uprava tražila od Modrića da plati 870.728 eura, optuživši ga za utaju poreza 2013. i 2014. godine. Vezni igrač je prihode od sponzora dobivao na račun tvrtke koju je osnovao u Luksemburgu, a španjolsko državno odvjetništvo je ustvrdilo da je riječ o fiktivnoj kompaniji bez opreme i zaposlenika koja se ne bavi upravljanjem imidža nogometaša već kako porez ne bi bio plaćen u Španjolskoj.

Taj slučaj još uvijek nije zatvoren jer je financijska policija pronašla račun ili depozit na ime Luke Modrića u banci Barclays na britanskom otoku Man, smještenom između Velike Britanije i Irske. Dok ne sazna o kakvoj je financijskoj imovini riječ te je li porez trebao biti plaćen u Španjolskoj, istražni sudac pored Madrida nije zaključio slučaj vezan uz tvrtku u Luksemburgu.