'opljačkao' ih je...

Španjolci napokon 'otkrili' kako Gareth Bale ismijava Real Madrid; plaćaju ga 35 milijuna eura na godinu, a on za klub uopće ne igra

17.11.2021 u 15:10

Bionic
Reading

Kako god sezona završila, u Real Madridu će krajem lipnja 2022. godine otvoriti šampanjac. I to samo zato što tada Gareth Bale napokon napušta Santiago Bernabeu. Velšaninu tada završava ugovor, a to znači da će se 'kraljevi' riješiti tereta od više od 35 milijuna eura na godinu

Španjolski mediji bliski Real Madridu već su odavno rekli sve što se reći moglo o Garethu Baleu (32). Pokušavao se Real proteklih sezona na sve načine riješiti preskupog Velšanina koji je češće bio ozlijeđen nego što je igrao...

Prošle su ga sezone posudili Tottenhamu, ali Bale je i tamo nastavio po starom, više je bio na terapijama nego na terenu. Jasno je da su ga 'spursi' ekspresno vratili u Madrid. I tako je Real nastavio plaćati njegov ugovor, od čak 35 milijuna eura na godinu!

Istina, bio je Bale nekad jedan od najboljih, ali već dugo nije ni sjena nekad ubojitog desnog krila. No, on i dalje s osmijehom na licu svakog mjeseca Realu uzme nešto manje od tri milijuna eura plaće. Sto tisuća više ili manje... Kristalno je jasno da mu se ne ide iz Madrida, sve dok lova stiže na račun.

Problem? To što je Gareth Bale ove sezone odigrao samo tri (da, 3!) utakmice za 'kraljeve', u tih 193 minute na terenu stigao je zabiti i jedan gol. I to je od njega bilo to. Ostalo vrijeme je, pogađate, bi ozlijeđen. Posljednju utakmicu za Real odigrao je još 28. kolovoza!

No, Gareth Bale je ozlijeđen za Real, ali nije za velšku reprezentaciju! Da, Bale je redovito nastupao za Wales u kvalifikacijama za plasman na SP 2022. godine! U vrijeme dok su ga u Realu vodili kao ozlijeđenog, Bale je odigrao četiri kvalifikacijske i jednu prijateljsku utakmicu. I zabio je tri gola, sva tri u gostujućoj pobjedi Walesa protiv Bjelorusije 3:2.

'Nitko više ne zna je li riječ o igraču golfa koji igra nogomet u slobodno vrijeme ili o nogometašu koji u slobodno vrijeme igra golf', konstatira Marca u svom tekstu o Baleu te dodaje:

'Realnost ove drame već je zamoran i dobro poznati scenarij: glasine o njegovom odlasku, ozljede, golf-tereni, golovi bez slavlja, putovanja i nastupi s Walesom... Gareth Bale Realu odavno ne donosi ništa, a uzima previše. Ne mogu to shvatiti, on trenira za Real, a igra za Wales...', zaključak je.

Činjenica je da ga se Real pokušavao riješiti na sve moguće i nemoguće načine, ali nisu ni ostali naš tako naivni. Nitko ne želi problematičnog igrača sklonog ozljedama koji uz sve to ima astronomski ugovor veći i od Cristiana Ronalda. Ali Ronaldo barem igra i opravda svaki uloženi euro.

A Bale za 35 milijuna eura na godinu povremeno (kad nije 'ozlijeđen' i kad nije na golf-terenima!) trenira s Realom, ali za 'kraljeve' ne igra. U isto vrijeme tako 'ozlijeđen' igra za svoj Wales i čeka da mu Real isplati 'krvavo' zarađenu plaću. Svaka mu čast! Do kraja lipnja 2022. godine uzet će im sve...