treba li ga se bojati?

Španjolac koji sudi Dinamu oštar je na jeziku, a prema tzv. 'zvijezdama' nema respekta

16.09.2019 u 16:06

Bionic
Reading

Utakmicu prvog kola C skupine nogometne Lige prvaka između Dinama i Atalante koja je na rasporedu u srijedu u 21.00 sati na stadionu Maksimir sudit će španjolski sudac Jesus Gil Manzano (35)

Gil Manzano je do sada dva puta sudio hrvatskim klubovima. Prvo Splitu prije pet godina u kvalifikacijama za Europsku ligu kod Černomoreca (0:0) te Hajduku 2016. kada je izgubio u Tel Avivu (2:1) od Maccabija.

Dinamu nikada nije sudio, dok je Atalanti sudio jednom. Prije dvije godine u uzvratnom susretu 16-ine finala Europske lige protiv Borussije Dortmund. Susret je završio 1:1, a Nijemci su prošli dalje nakon što su u prvom susretu slavili sa 3:2.

Zanimljivo, u međunarodnim utakmicama ovaj sudac nije pokazao još ni jedan crveni karton, ali u španjolskoj ligi ih zna izvaditi. Ali osim na crvenim kartonima, Manzano zna bili i oštar na jeziku. Pa je tako u travnju, na derbiju Barcelone i Atletica, Diegu Costi uz crveni karton i žestoko uzvratio na psovke.

Zanimljivo, 1. rujna isključio je i Garetha Balea, u dvoboju protiv Villarreala, što znači da ne pati ni od 'veličina'.

Pomoćnici će mu biti Diego Barbero i Angel Nevado, dok je četvrti sudac Juan Martinez Munuera, a u VAR sobi bit će Alejandro Hernandez i Ricardo de Burgos.

Drugu utakmicu iz skupine C, Šahtar - Manchester City vodit će Portugalac Artur Soares Dias.

  • +19
Dinamo - Istra 1961, 8. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL