PLATINI INZISTIRA

SP u Kataru igrat će se u zimskim mjesecima 2021.?

18.09.2012 u 16:43

Bionic
Reading

Nakon što je SP u nogometu 2022. godine dodijeljeno Kataru, sve su glasnija razmišljanja da se početak mundijala prebaci s ljetnih na zimske mjesece

'Makar prekinuli sva europska nogometna prvenstva još u prvom dijelu sezone, Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine igrat će se tijekom zime', ponovno je istaknuo predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini.

Mikroklimatski uvjeti u Kataru, zemlji domaćinu natjecanja iste godine, tijekom lipnja i srpnja kreću se oko 50-ak stupnjeva Celzija.

'Inzistirat ću da se Svjetsko prvenstvo u Kataru igra u zimskim mjesecima. To će pogodovati i igračima i navijačima', rekao je Platini naglasivši potom:

'Doduše, u siječnju 2022. godine održavaju se Zimske olimpijske igre i bilo bi kontraproduktivno održavati dva takva velika sportska događaja paralelno. Po meni bi stoga najbolje bilo pomaknuti Mundijal na studeni i prosinac 2021. godine'.

Realizira li se ideja UEFA-ina predsjednika, FIFA-ino Svjetsko prvenstvo prvi će se put u povijesti održati neparne godine.