PRVI PORAZ U BRAZILU

SP: Penezić i Ježić nedovoljne za Dankinje

06.12.2011 u 22:19

Bionic
Reading

Nakon dvije uvodne pobjede protiv nedoraslih protivnica, hrvatska ženska rukometna reprezentacija na svjetskom prvenstvu u Brazilu je potučena od Danske sa 23:19 (10:8)

Početak je bio upravo po željama izbornika Canjuge i hrvatskih navijača. Andrea Penezić je raketirala još nezagrijanu vratarku Pedersen, Jelena Grubišić je nizala obrane i nakon 10 minuta Hrvatska je vodila sa 4:0. Obrana 6-0 funkcionirala je besprijekorno, Hrvatice su baš izgledale moćno.

Ali, nije dugo trajalo. Dankinje su odgovorile serijom 6:0 i nakon 6:6 više nisu ispuštale prednost. Penezić je pogađala sa srednje pozicije, ponovno je golemi talent pokazala mlada pivotkinja Ježić, Zebić je u prvom dijelu zabila tri gola i - to je bilo to od Hrvatske.

Uporno ignoriranje krila, slabije izdanje golmanice, gađanje stativa, rijetko viđen broj promašenih zicera (kontre 1/5!) i lavina tehničkih pogrešaka nije mogla rezultirati sretnim završetkom. Držale su se Hrvatice do napada na 11:10, ali nastavak je pripao Dankinjama koje su svojim karakterističnim brzim rukometom otišle na veliku razliku (20:14) i unatoč slabijoj završnici mirno privele dvoboj kraju.

Penezić je zabila devet golova, Ježić je upisala četiri, Zebić tri, a protivnice su letjele na krilima Burgaard i Troelsen koje su zabile po pet.

Plasman Hrvatske u osminu finala nije upitan, a do kraja skupina očekuju ih još nastupi protiv Švedske (četvrtak) i nekonkurentne Argentine (petak).