NEMA ZAŠTIĆENIH!

Soldo: Nijemci će aferu istjerati do kraja

02.08.2010 u 14:29

Bionic
Reading

Braća Šapina i društvo koje je namještalo utakmice diljem Europe, pa i Hrvatske, dobro su poznati njemačkoj javnosti, no nevjerojatno je da ni novinari ni treneri u Njemačkoj ne znaju gotovo ništa više nego mi u Hrvatskoj

Policijski istražitelji u Njemačkoj imaju pune ruke posla s kladioničarskom mafijom koju su predvodila braća Šapina, no informacije o tijeku istrage puštaju na kapaljku. Čak ni novinari u Gelsenkirchenu, koji je nedaleko Bochuma odakle ide glavnina istrage, ne znaju ništa više od hrvatskih kolega. U razgovoru s nekolicinom njih tijekom odigravanja turnira Liga total! Kup nisu saznali baš ništa novoga u odnosu na sve objavljeno u hrvatskim medijima, a zanimljivo je tek njihovo slabo poznavanje problema vezanog uz hrvatske klubove.

S druge strane, kladioničarska mafija koju su u Njemačkoj predvodili Hrvati nije naštetila ni nogometašima i sportskim dužnosnicima koji kruh zarađuju u toj zemlji. Zvonimir Soldo potvrdio nam je da se njegov ugled nije smanjio nimalo te da je ista stvar i sa svim nogometašima u Njemačkoj koje poznaje. Kazao je tek da je siguran da će njemački istražitelji cijelu stvar istjerati do kraja i da će bez imalo dvojbi tužilaštvu prijaviti bilo kojeg nogometaša, bez obzira na ime i prezime. U Njemačkoj nema zaštićenih!

Zvonimir Soldo za tportal.hr o kladioničarskoj mafiji