oproštaj od velikana

Šokirani Slaven Bilić jednom je riječju najtočnije opisao preminulog Zlatka Kranjčara i tako mu odao veliku počast

02.03.2021 u 10:32

Bionic
Reading

Slaven Bilić bio je u šoku kada je doznao za smrt Zlatka Kranjčara

Vijest o smrti Zlatka Cice Kranjčara je odjeknula hrvatskim sportskim eterom i proširila se po cijelom svijetu. Stigla je i do Kine gdje je šokirala još jednog bivšeg izbornika 'Vatrenih' Slavena Bilića.

'Ajme, a što se to događa, svaki dan neka posebno tužna vijest...Sada smo se vraćali s treninga i moj asistent Danilo Butorović mi kaže da je umro Cico Kranjčar. Pa je l’ moguće, mlad je još čovjek bio...', u šoku je za Sportske novosti govorio Bilić.

  • +23
Zlatko Cico Kranjčar Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bilić se prisjetio Cicine igračke karijere.

'Bio je top igrač i dio onih vremena kada su se moje generacije zaljubljivale u nogomet. Kakve su to utakmice, derbiji, atmosfere bile. Bio sam na utakmici Hajduka i Dinama u Splitu, u sezoni u kojoj je Dinamo osvojio naslov prvaka nakon više od dvadeset godina. Pamtim posebno Kranjčara jer je bio, onako, posebniji tip igrača. Modri su dobili 2:1...'

Kasnije ga je naslijedio na mjestu izbornika 2006. godine, a prije toga su se zbližili kroz suradnju mlade i seniorske reprezentacije. O kakvom se čovjeku radilo, Bilić je najbolje opisao jednom riječju.

'Gospoština! Cico Kranjčar bio je simbolika zagrebačkog dečeca, uglađenih manira koje nisu naučene, nego su izvorne. Kao i u cijeloj njegovoj familiji. Imao sam ogroman respekt prema njemu. Još jednom iskazujem sućut obitelji i neka se čvrsto drže u ovom najtežem trenutku, ponosni na ono što je mnogima njihov suprug i otac značio...', zaključio je Bilić.

Što je još rekao o Cici pročitajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Marko Prpić/PIXSELL