UGROŽENA SIGURNOST

Šokantno – Furija na Euru bila izložena pogibelji

24.07.2012 u 16:59

Bionic
Reading

Hotel Gniewino u Poljskoj, u kojem su uoči i tijekom trajanja Europskoga nogometnog prvenstva obitavali španjolski reprezentativci, izgrađen je bez valjanih geotehničkih dozvola

Šokantna je informacija u španjolskim medijima objavljena u utorak, ubrzo nakon što je pronašla mjesto na poljskoj televizijskoj postaji TVN24.

Poziva se na nalaz Poljske antikorupcijske agencije (CBA), koja je ustanovila da su investitor i izvođač radova falsificirali neophodne građevinsku i lokacijsku dozvolu da bi na vrijeme sagradili hotel na padinama brijega.

'Takvo je stanje ugrozilo živote i zdravlje mnogih ljudi', stoji u CBA-ovu izvješću koje se našlo na stolu lokalnog Ureda državnog odvjetništva.

U njemu je također navedeno da je nezadovoljavanje građevinskih standarda moglo dovesti do rušenja ili urušavanja dijelova građevine.

Ishođene dozvole ograničavale su smještajni kapacitet na 150 osoba. Investitor je dao sagraditi hotel kapaciteta za 250 gostiju bez pozitivnoga geološkog rješenja o stabilnosti tla, smjestivši ga na kosinu bez riješenog rizika od klizanja.

Vlasnici hotela osudili su izvještaj kao štetan ustvrdivši da imaju svu potrebnu građevinsku dokumentaciju. Inzistiraju da sigurnost ljudi koji su dosad gostovali u hotelu niti jednog trenutka nije bila ugrožena.