čudo u engleskoj

Šokantni poraz Arsenala od debitanta Brentforda razljutio je i predsjednika Ruande

14.08.2021 u 10:47

Bionic
Reading

Nogometaši Brentforda nisu mogli bolje zamisliti svoj debi u engleskoj Premier ligi, u kojoj su na otvaranju sezone pred svojima navijačima svladali Arsenal s 2:0 (1:0).

Povijesni prvi pogodak za Pčele u Premiershipu postigao je Španjolac Sergi Canos u 22. minuti. Za 2:0 je u 73. minuti pogodio danski reprezentativac Christian Norgaard.

Klub iz Zapadnog Londona, koji je prošle godine izgubio utakmicu za ulazak u Premier ligu od Fulhama, godinu dana poslije konačno je izborio plasman u elitno društvo engleskog klupskog nogometa, u kojem je posljednji put bio prije 74 godine, kad se to natjecanje zvalo First Division.

No, dok navijači Brentforda slave, oni Arsenalovi tuguju. I vrlo su zabrinuti. A jedan od njih je i predsjednik Ruande, Paul Kagame.

'Brentford je zaslužio pobjedu, ali navijači se ne smiju naviknuti na ovo. Sve to govorim kao veliki navijač Arsenala. Mučimo se već cijelo desetljeće - imali smo puno padova i uspona, ali padovi dominiraju. Zar ne možemo imati plan koji zaista funkcionira?', pitao je Kagame u seriji tvitova koje je objavio, te je tom prilikom kritizirao i Arsenalovu transfer politiku.

Također, razočarani predsjednik Ruande prozvao je i vlasnike Arsenala koji već godinama ne ulažu dovoljno sredstava u jačanje ekipe.

'Ne smijemo opravdati ili prihvatiti osrednjost. Momčad mora biti sastavljena sa svrhom i kako bi pobjeđivala. Siguran sam da svi znamo na kome leži odgovornosti. Nadam se da i oni znaju i prihvaćaju svoju obvezu. Kraj!, napisao je predsjednik Ruande.