ako je ovo istina...

Šokantne optužbe na račun Lea Messija i njegovih Argentinaca: Namjerno su to napravili!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 24.11.2022 17:59
  • Objavljeno 24.11.2022 u 17:59
Bionic
Reading

Nova afera potresa Svjetsko prvenstvo u Katru jer su se pojavile otvorene optužbe na račun Lea Messija i njegove suigrače iz argentinske reprezentacije da su namjerno izgubili utakmicu 1. kola protiv Saudijske Arabije

Kao da šok nakon poraza Argentine od Saudijske Arabije nije bio dovoljan, pojavile su se sumnje da su 'gaučosi' namjerno izgubili, a sve kako bi si olakšali put do finala Svjetskog prvenstva!

Da, povijesna je senzacija to što je Saudijska Arabija 2:1 pobijedila Argentinu na ovom SP-u. Takvo se nešto dogodi jednom ili niti jednom u 100 godina. Ali, dogodilo se. I nije trebalo dugo da neki u tom porazu pronađu teoriju zavjere te za to optuže Lea Messija!

Naime, prvo je španjolski dnevni list AS objavio kako Messi ima milijunski ugovor s vladom Saudijske Arabije prema kojem bi se njegov lik koristio za promociju ove zemlje.

  • +38
Argentina - Saudijska Arabija; 1. kolo Svjetskog prvenstva, 22.11.2022. Izvor: EPA / Autor: RUNGROJ YONGRIT

'Šokantna pobjeda nas tjera da se zapitamo ne samo kako je Argentina izgubila od druge najjeftinije momčadi Svjetskog prvenstva (iza Katra), već kako su Saudijci uspjeli prekinuti niz od 36 utakmica bez poraza Messijeve Argentine, reprezentacije koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva u Katru. Ne treba zaboraviti da je Leo Messi potpisao milijunski ugovor prema kojem u sljedećih nekoliko godina kao sportski ambasador mora promovirati Saudijsku Arabiju', navodi u svom tekstu AS te nastavlja:

'U svibnju je Leo Messi potpisao ugovor preka kojem će promovirati Saudijsku Arabiju u svijetu. Ugovor govori o državnom ulaganju u turizam, ali ne treba zaboraviti da Saudijska Arabija želi organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine, a Messi bi u tom poslu trebao odigrati glavnu ulogu oko lobiranja i promocije.'

No, priči tu nije kraj jer su na društvenim mrežama navijači plasirali zanimljivu teoriju. Prema njoj su Messi i suigrači izgubili od Saudijske Arabije samo da bi natjecanje u skupini završili na drugom mjestu. Razlog? Pa da bi u polufinalu izbjegli Brazil!

  • +11
Argentina - Saudijska Arabija 1:2, SP u nogometu, ozljeda Yasir Al Shahrani, 22.11.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

'Jesam li ja jedini koji misli da je Argentina namjerno izgubila da bi osvojila drugo mjesto u skupini?', upitao se jedan od navijača, a na to je dobio brojne reakcije.

'Da, Argentina je namjerno izgubila da bi mogla izbjeći Brazil u polufinalu i više neće gubiti. Neporaženi će doći do finala i trijumfirati', napisao je jedan navijač.

Realno, stvarno se treba zamisliti i priznati da je suludo i pomišljati na to da je Argentina namjerno izgubila od realno najlošijeg protivnika u grupi. I to već u 1. kolu. Ali, gdje ima dima...

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal