'ORLOVI' POBIJEDILI 1:0

Šokantna pobjeda Srbije nad Njemačkom

18.06.2010 u 15:58

Bionic
Reading

Reprezentacija Srbije sa 1:0 pobijedila je Njemačku te tako nadoknadila propust iz prvog kola i poraz od Gane. Strijelac Jovanović i vratar Stojković junaci su Srbije, a tragičari Njemačke Klose (crveni karton) i Podolski, koji je promašio s bijele točke

Nakon poraza od Gane, Srbiji je ovo bila utakmica biti ili ne, za ostanak u igri za prolazak u osminu finala. Nijemci su pak imali 'meč-loptu' za ulazak u sljedeći krug natjecanja, što im je omogućila pobjeda u prvom kolu nad Australijom. Nijemački izbornik Löw na tom je tragu, s istim igračima, i krenuo po novi uspjeh.

No Srbi su se odlično postavili, napavši protivnika već na njegovoj polovini igrališta. Bila je to čvrsta igra, u kojoj je sudac Undiano podijelio nekoliko žutih kartona, a od kojih su dva 'sjela' Miroslavu Kloseu. Teško je reći nepotrebno, ali nakon što su u samo dvije minute isključenja Srbi zabili gol, jasno je da su Kloseovi kartoni bili - preskupi. Srbi su uspjeli brojčanu prednost vrlo brzo naplatiti, Krasić je ubacio s desne strane, Žigić je s druge vratnice glavom vratio u sredinu, a Jovanović je s dva metra uspio svladati Neuera za vodstvo Srbije.

Ipak, Nijemci se nisu ni pomislili predati te su već do kraja prvog dijela mogli izjednačiti. U prvoj minuti sudačke nadoknade prvo je pucao Müller, potom je Khedira pogodio vratinu, a onda je novi Müllerov udarac s gol crte zaustavio Kolarov. Ipak, Srbi su na odmor otišli s minimalnom prednošću.



U drugo poluvrijeme Nijemci su ušli tipično, bez namjere da se predaju. U samo tri minute, od 55. do 58. stvorili su nekoliko izvrsnih prigoda, ali se Lukas Podolski pošteno ispromašivao. Posebno će pamtiti 58. minutu kada je imao i udarac s bijele točke, jer je Vidić igrao rukom u svom 16-ercu, ali je udarac Podolskog, po travi, mirno zaustavio Stojković.

Njemački balon polako se 'praznio', a prigodu da ga do kraja i probuše imali su Žigić u 74. minuti te Kačar u 81. minuti. No udarci obojice otišli su pokraj gola.

Njemački tragičar, uz Klosea, Lukas Podolski pokazao je i dozu sebičnosti, jer je do kraja utakmice još u dva navrata pucao, naravno neprecizno, iako je mogao i dodati nekome od suigrača.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, tako da je Srbija prekinula niz od pet poraza na SP-ima, ali i vratila se u igru za prolazak u osminu finala. U trećem kolu Srbija igra protiv Australije, dok će Njemačka igrati protiv Gane.

SRBIJA - NJEMAČKA 1:0 (1:0)

Port Elizabeth - Gledatelja: 35.000. Sudac: Alberto Undiano (Španjolska)
Strijelac: 1:0 Jovanović  (38')
Crveni karton: Miroslav Klose (Njemačka, 37')
SRBIJA: V. Stojković - Ivanović, Subotić, Vidić, Kolarov - Kuzmanović (Petrović 75), Stanković - Krasić, Jovanović (Lazović 79), Ninković (Kačar 70) - Žigić
NJEMAČKA: Neuer - Lahm, Mertesacker, A. Friedrich, Badstuber (Gomez 77) - Khedira, Schweinsteiger - Müller (Marin 70), Özil (Cacau 70), Podolski - Klose