mršić o šamaniću

Šok za hrvatskog izbornika; uoči priprema zbog ozljede otpao mladi NBA igrač koji je trebao biti veliko iznenađenje: Čuli smo se. Evo što su mu liječnici malo prije rekli

14.05.2021 u 11:26

Bionic
Reading

Mladi hrvatski košarkaš Luka Šamanić ozlijedio se nastupajući u NBA ligi za San Antonio Spurse i upitan je za nastup u dresu reprezentacije u olimpijskim kvalifikacijama koje su na rasporedu od 29. lipnja do 4. srpnja 2021.

Loše vijesti, da je 21-godišnji Luka Šamanić teže ozlijeđen, brzo je stigla do hrvatskog izbornika Veljka Mršića koji je na 210 cm visokog krilnog igrača ozbiljno računao u kvalifikacijama za Olimpijske igre od 29. lipnja do 4. srpnja 2021. koje se igraju u Splitu.

Kako se doznaje Šamanić je na utakmici protiv Brooklyn Netsa zaradio ozljedu šake lijeve ruke i prema prvim prognozama čeka ga stanka od najmanje mjesec dana, a možda i duže. Ukratko, NBA sezona za njega je završena. Šok za hrvatzskog izbornika...

'Čuli smo se vrlo brzo nakon te utakmice i Luka mi je sve ispričao. Rekao mi je da je zaradio frakturu četvrte metakarpalne kosti u lijevoj ruci. Pri jednom prodoru James Harden mu je izbio loptu iz ruke i došlo je do kobnog kontakta. Čak je i tu akciju završio košem, ali je odmah znao d aje nešto puklo... Ubrzo je obavljen rendgen i prema prvim prognozama čeka ga stanka od minimalno četiri do čak osam tjedana. Kazao mi je kako će u San Antoniju obaviti i dodatne preglede te kako su mu upravo liječnici rekli da operacija nije potrebna nego će sve riješiti nošenjem longete. To je jedina dobra vijest…', kazao je za tportal hrvatski izbornik Veljko Mršić.

'Ozbiljno sam računao na Luku i već smo bili dogovorili sve detalje, a kakve su šanse da ipak zaigra u Splitu znati ćemo vrlo brzo nakon sljedećih pregleda. Ovo je svakako udarac za nas, ali tu ništa ne možemo napraviti', dodao je Mršić koji još uvijek ne zna na koje će NBA igrače uopće moći računati zbog preklapanja termina za završnicom sezone. Ako do finala dogura momčad Utah Jazza upitan je i nastup najboljeg Hrvata Bojana Bogdanovića, zatim centra Ivice Zupca te krila Darija Šarića jer zadnja moguća utakmica NBA finala na rasporedu je 22. srpnja.

Dodajmo kako se Šamanić nije previše naigrao ove sezone kod poznatog trenera Gregga Popovicha pa je tako na 33 utakmice (9,3 minute u prosjeku) sezonu završio s učinkom od 3,7 koša i 2,1 skoka. No, napredak u njegovoj igri je ogroman i svakako je trebao biti jedan od nositelja igre u reprezentaciji.