teška ozljeda

Šok na prvom treningu reprezentacije; Lino Červar ostao bez igrača koji je trebao zamijeniti Manuela Štrleka

18.12.2019 u 10:32

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u utorak se okupila u Zagrebu kako bi započela prvi dio priprema za nastup na Europskom prvenstvu koje je na rasporedu u siječnju sljedeće godine. No, odmah na startu 'kauboji' su zbog teške ozljede na prvom treningu ostali bez jednog od najvažnijih igrača

Više nitko niti ne pamti kad je hrvatska rukometna reprezentacija na nekom velikom natjecanju (a igraju se svake godine!) nastupila u najjačem sastavu. Nemilosrdan ritam utakmica u klupskim natjecanjima doslovno lomi i one najčvršće, kako u našoj, tako i u ostalim reprezentacijama.

Hrvatski izbornik Lino Červar okupio je dio reprezentacije u utorak u Zagrebu kako bi započeo s prvim dijelom priprema za nastup na EP-u koje se igra u siječnju 2020. godine. 'Kauboji' prvu utakmicu igraju već 9. siječnja protiv Crne Gore u Grazu, ali već je sada jasno da će biti značajno oslabljeni.

Uoči objave popisa na vlastiti je zahtjev otpao Manuel Štrlek, a njegovo je mjesto na lijevom krilu trebao zauzeti Lovro Mihić. No, on se teško ozlijedio već na prvom treningu i završio u gipsu...

Tako su nade i strepnje hrvatskog izbornika Line Červara da će svi zdravi dočekati početak Europskog prvenstva u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, doživjele ozbiljan udarac već prvoga dana priprema.

Detaljni pregledi u srijedu ujutro pokazali su da je došlo do puknuća prednjeg talofibularnog ligamenta, a to je u prijevodu glavni stabilizator zgloba i Lovro Mihić, nažalost mora propustiti EP. Tjedan dana član poljske Wisle Plock nosit će longetu, a nakon toga krenuti s rehabilitacijom koja će potrajati oko šest tjedana do prvog treninga.

Hrvatski rukometni savez je odlučio Lovru Mihića zadržati uz reprezentaciju cijelo vrijeme priprema u Zagrebu i Poreču, jer će tako imati maksimalnu medicinsku skrb. Naime, uskoro dolaze praznici i mnogi odlaze na odmore, a Lovro Mihić treba intenzivne tretmane da bi se što prije vratio na teren. Lini Červaru tako na raspolaganju za poziciju lijevog krila ostaju David Mandić, Marin Jelinić i Valentino Ravnić.