nesretni boško šutalo

Šok i nevjerica na Maksimiru; Dinamo je ostao bez važnog igrača kojeg je platio čak četiri milijuna eura: Čeka ga operacija...

29.08.2022 u 06:37

Bionic
Reading

Skupo je Dinamo platio pobjedu u 7. kolu SuperSport HNL-a u gostima kod Šibenika. Slavili su 'modri' 2:1, ali su ostali bez nesretnog Boška Šutala koji se teško ozlijedio, čeka ga operacija i višemjesečna pauza

Boško Šutalo (22) ovog je ljeta stigao u Dinamo iz Atalante za četiri milijuna eura. Trebao je biti jedan od stožernih igrača 'modrih', stoper koji će držati obranu u domaćem prvenstvu i Ligi prvaka.

No, sudbina mu je, barem u ovom trenutku njegove karijere, odredila drugačiji put. Naime, Boško Šutalo je teško stradao u nedjelju na utakmici protiv Šibenika u 7. kolu SuperSport HNL-a.

Na žalost, mladi stoper Dinama na Šubićevcu se sam ozlijedio, u jednom je duelu krivo doskočio pa je na kraju s terena iznesen na nosilima. Odmah se vidjelo da je ozljeda teška, a to su potvrdili i iz kluba.

  • +19
Šibenik - Dinamo, SuperSport HNL, 28.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

'Boško Šutalo je u jednom duelu na utakmici protiv Šibenika zadobio tešku ozljedu noge. Radi se o teškoj ozljedi s frakturom kosti i rupturama ligamenata gležnja. Našeg igrača na žalost čeka operacija, rehabilitacija i dulje izbivanje s terena. Boško, želimo ti brz oporavak i što brži povratak na teren! Nema predaje!', objavio je Dinamo odmah nakon utakmice protiv Šibenika u kojoj su 'modri' slavili 2:1.

Gorka je to pobjeda, priznao je to i trener Dinama Ante Čačić.

'Na žalost pod dojmom smo teške ozljede Boška Šutala. Na ovim podlogama je neprimjereno igrati na ovakvim razinama, pričamo o Super HNL-u... Ali, ozljede se događaju, žao mi je Boška koji je imao puno problema s ozljedama, i kada se vratio, uhvatio ritam, dogodilo se ovo. Ujutro ga čeka operacija i želim mu brzi oporavak', kazao je vidno potreseni Ante Čačić.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Teško je u ovom trenutku predvidjeti koliko će dugo Boško Šutalo pauzirati, ali s obzirom na težinu ozljede i operaciju koja ga čeka gotovo je sigurno da ga neće biti najmanje šest mjeseci. To u konačnici znači da je nesretni stoper praktički izgubljen za ovu sezonu.

Novi su to problemi za Čačića i Dinamo koji za dovođenje pojačanja ima još samo tri dana. U tom kratkom vremenu 'modri' moraju pronaći lijevog beka, a sada i stopera koji će uskočiti umjesto Šutala. Jer Čačić na raspolaganju ima Lauritsena, Perića, Josipa Šutala, Theophile-Catherinea i Emira Dilavera koji je do prije nekoliko dana bio na izlaznim vratima. Sad je sigurno da Dilaver ostaje, ali Dinamo i dalje za Ligu prvaka obavezno mora dovesti barem dva igrača - kvalitetnog lijevog beka (možda na Maksimiru i ne znaju, ali Marcelo je još uvijek slobodan igrač!) i iskusnog stopera. A vremena - nema!

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore