CIBONA DOČEKUJE TALIJANE

Snažni Montepaschi na otvaranju Eurolige

19.10.2009 u 14:06

Bionic
Reading

Prvo kolo košarkaške Eurolige, Ciboni u goste dovodi Montepaschi iz Siene (srijeda, 18.30 sati), koji već godinama figurira kao ponajbolja momčad Europe. Talijani su u svom prvenstvu već odavno nedodirljivi, tako da će mladim 'vukovima' biti izuzetno teško 'skinuti skalp' jednoj od najboljih momčadi Starog kontinenta

Cibona je na svom parketu u prošlosezonskom izdanju Eurolige uspjela nanijeti poraz Montepaschiju koji je i tada slovio kao favorit, tako da se pod Tornjem nadaju da bi se takav scenarij mogao ponoviti.

'Što reći o Montepaschiju? Dominiraju u talijanskom prvenstvu, a i ove godine su kandidati za Final Four. Imaju puno odličnih individualaca i strahovito su jaki. No i prošle sezone su bili favoriti protiv nas, pa smo ih dobili. Neće biti lako, ali ja vjerujem u pobjedu pred našim gledateljima', smatra kapetan Cibone Marin Rozić.

Montepaschi je izuzetno malo mijenjao momčad ove sezone, igra strahovito brzo, a trener Perasović smatra ga barem dva koplja boljim od većine momčadi u Euroligi.

'U ovom trenutku Montepaschi igra poput stroja, a njihove dvije četvorke su po meni najbolji par Eurolige. Ako želimo pobjedu, morat ćemo igrati maksimalno i u obrani i napadu. Na našu žalost, oni utakmicu u Zagrebu doživljavaju jako ozbiljno, tako da su nas i snimali protiv Partizana u Beogradu. Meni bi bilo draže da nas podcijene, no očito da nakon prošlog poraza u Zagrebu ništa ne prepuštaju slučaju', mišljenja je Velimir Perasović.

U srijedu će tako s početkom u 18.30 sati Cibona započeti svoj euroligaški put. Nitko ne zna kakav će kraj biti, no Perasović tvrdi da bi njegova momčad mogla dogurati do drugog kruga.

'Imamo težak uvodni raspored i moguće je da startamo sa 0:3, no ni tada neće biti ništa izgubljeno, jer ćemo u drugom dijelu sami odlučivati o svojoj sudbini, a drugi krug bismo mogli osigurati.'

Valja još napomenuti da će se pred utakmicu s Montepaschijem umiroviti dres Andre Knege i Mihovila Nakića, koji će u budućnosti krasiti krov Dvorane Dražen Petrović.