PILA NAOPAKO

Smodiš: Zagreb je još uvijek favorit za naslov

23.09.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Cedevita je u Ciboninoj dvorani suverenom seniorskom pobjedom osvojila premijerni Kup Dražen Petrović i poslala vrlo ozbiljnu poruku najvećem domaćem rivalu iz prošle sezone

Zagrebaši, nositelji dvostruke hrvatske krune, izgubili su 78:61 i nemaju za čime žaliti. Rezultat je realan omjer trenutnih snaga. Trenera Cedevite Anzulovića veseli pobjeda i način na koji je ostvarena, a najveće pojačanje Cedevite povuklo je ručnu.

Matjaž Smodiš je osvojio već osam naslova prvaka u tri države, a s CSKA-om, u kojem je proveo zadnjih šest sezona, tri je puta bio i prvak Europe. S njim je Cedevita dobila i kvalitetu i iskustvo,  samo da sjajnog Slovenca posluži zdravlje.

'Umoran sam, naravno, ali ne brine me duga sezona nakon ljeta bez odmora. Samo da me zaobiđu ozljede', daje uvod Smodiš.

Deklasirali su Zagreb, ali Matjaž je prošao previše u košarci da bi nakon prve utakmice davao velike izjave.

'Dojmovi u momčadi su odlični, ali ovu utakmicu odigrali smo na korektnom nivou. Ništa više. Duga je sezona, puno je faktora...'

Dobro, ali sada preuzimate ulogu favorita u domaćim okvirima.

'Hvala na komplimentima, ali ne bih se složio. Zagreb ima odlično složenu ekipu i momčad je iz euroligaškog društva. Nismo mi nikakvi favoriti', 'pili naopako' Smodiš.

Sasvim drugačiji ton koristio je iskreni kapetan Zagreba Kruno Simon.

'Ušli smo mlako, ispod svake kritike, i nije bilo spasa. Do sezone ima još vremena, moramo se pod hitno trgnuti.'

Na stranu detalji s utakmice, ali Zagrebov roster obećava samo krv, znoj i rijeku suza.

'Apsolutno moramo popuniti sastav. Na bekovskim pozicijama još se i možemo pokrpati kad nam se priključi Ožbolt, ali u reketu... Otišao je naš najbolji igrač Žorić, a zamjena nema na vidiku. Zamislite da se Kasun ozlijedi, što će onda biti?'

Onda će Zagreb imati problema i s puno slabijim momčadima od Cedevite. Pred Zagrebovim stožerom i sportskim direktorom Ciketićem su dva tjedna u kojima moraju donekle amortizirati očajan dojam ostavljen na tržištu ovoga ljeta. Za podsjetnik, Zagreb je sve svoje uspjehe ostvario oslanjajući se na proizvodnju i kupnju domaćih igrača.