OBITELJSKI ČOVJEK

Smodiš: Izabrao sam Cedevitu jer je blizu Novog Mesta

22.08.2011 u 17:52

Bionic
Reading

Smodiš je s Atlantic grupom vezan i poslovno, jer njegova košarkaška škola već surađuje s tom hrvatskom tvrtkom

Cedevita je u svoje redove dovela još jednog smokija, ali ne kao novu grickalicu nego kao novog igrača treneru Draženu Anzuloviću. Najveći kapitalac u hrvatskim košarkaškim klubovima, Slovenac Matjaž Smodiš potpisao je jednogodišnji ugovor za klub iz Podsuseda. Iako su ga mamili drugi europski velikani, 31-godišnji slovenski reprezentativac odlučio se za crveni dres.

'Moja karijera bliži se kraju, i iako je Euroliga bila izazov, sada su obitelj i kvaliteta života na prvom mjestu. Tražio sam klub baš kao što je Cedevita, praktički sam doma. Novo Mesto je gotovo na samo nekoliko koraka', izjavio je Matjaž Smodiš.

Na predstavljanje u Zagreb stigao je direktno nakon što je sletio s reprezentacijom u Ljubljanu i odmah se vratio svojoj vrsti.

'Na turniru u Španjolskoj dobili smo dvije teške lekcije. Momčad se nalazi u teškom trenutku, ali stiglo je to na vrijeme da raščistimo glave i odemo spremni na Eurobasket', ističe Smoki, koji je s Atlantic grupom vezan i poslovno, jer njegova košarkaška škola još otprije surađuje s tom hrvatskom tvrtkom.