NIJE PRVI PUT

Smiješna kazna za doping UFC zvijezde

29.11.2011 u 09:32

Bionic
Reading

Američki borac Chris Leben morat će na prisilnu pauzu. Nakon nastupa na UFC-u 138 bio je pozitivan na testu za doping pa je suspendiran

Jedan od ponajboljih boraca u srednjoj kategoriji poražen je u Birminghamu (5. studenoga, UFC 138) od sunarodnjaka filipinskih korijenja Marka Munoza. No još jedan udarac Leben je doživio nakon doping kontrole. Ispostavilo se je da je uzimao zabranjenu supstancu oxycodone i oxymorphone.

'Chris mi se sviđa i želim mu sve najbolje, ali suspendiran je na godinu dana. Ako treba stručnu pomoć mi ćemo mu pomoći. Želimo da uspije ne samo u oktogonu nego i u privatnom životu', rekao je predsjednik UFC-a Dana White.

Oglasio se je i američki gladijator koji se pomirio s jednogodišnjim izbivanjem.

'Prihvaćam suspenziju i ispričavam se što sam osramotio UFC, obitelj, prijatelje i ovaj sport. Ponekad sam sebi najveći neprijatelj. Moram napraviti neke promjene u životu u sljedećih godinu dana kako bi vratio privatni život i sportsku karijeru na pravi put', poručio je Leben.

Prema kazni može se vidjeti kako je UFC dosta milostiv prema dopingiranim borcima, jer je Lebenu ovo drugi put u karijeri da je bio pozitivan na neku nedozvoljenu supstancu. Dobio je samo godinu dana, a u drugim bi sportovima zbog ponavljanja grijeha bio doživotno suspendiran.

Zanimljivo je i to da mu se to prvi put dogodilo na UFC-u 89. Tada je poražen od Michaela Bispinga. Turnir je također održan u Birminghamu (kolovoz 2008.). Očigledno na Otoku imaju bolje kontrole nego u SAD-u gdje Leben nikada nije bio pozitivan.

Chris Leben