RIO ĆE SE PAMTITI

Smiješi se Hrvatskoj povijesna zlatna medalja ovog četvrtka!

17.08.2016 u 09:24

Bionic
Reading

Nakon što Tonči Stipanović nije uspio ostvariti olimpijsku pobjedu, Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 još su veći favoriti za zlato, a ako ga osvoje bit će to četvrta hrvatska u Riju, najviše za našu reprezentaciju u povijesti na jednim Igrama...

Hrvatska olimpijska reprezentacija nalazi se na sjajnom 18. mjestu u ukupnom poretku osvajača medalja, ali trebala bi se ovog četvrtka pomaknuti još nekoliko pozicija naprijed, jer smiješi se nova zlatna medalja.

Šime Fantela i Igor Marenić s početkom u 19 sati branit će veliku prednost od 11 bodova u plovu za odličja ispred Grka Mantisa i Kagialisa u klasi 470. Bilo bi veliko iznenađenje kad ne bi osvojili zlatnu medalju.

Tonči Stipanović možda nije uspio osigurati prvo hrvatsko jedriličarsko zlato, no ova posada u puno je boljoj situaciji uoči zadnjeg plova. Naime, tijekom cijele regate samo su jednom završili izvan kruga prva šestorice, a šesto mjesto im jamči zlatnu medaju ovog četvrtka, bez obzira što Grci napravili.

Razloga za optimizam je pregršt, a Hrvatska bi nakon Josipa Glasnovića, braće Sinković i Sandre Perkovića trebala dobiti četvrte olimpijske pobjednike što bi Igre u Riju upisalo u povijest. Nikad dosad naša olimpijska reprezentacija nije osvojila četiri zlata na istim Igrama, a također niti sedam medalja ukupno, što je upravo u srijedu osigurao naš jedriličarski dvojac. Sada neka samo dovrše sjajan posao koji su odradili...