POSUDBA

Službeno: Chago do ljeta u Istri 1961

19.01.2010 u 09:26

Bionic
Reading

Dinamova uprava izišla je u susret svome kamerunskom veznjaku Mathiasu Chagi i pustila ga na posudbu u Istru 1961 do kraja sezone

Mathias Chago je nakon četiri i pol godine napustio Dinamo. Dok su njegovi dojučerašnji suigrači putovali na pripreme u Hercegovinu, Mathias je u Zagrebu održao sastanak sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem i dogovorio posudbu u redove pulskog prvoligaša kojega čeka borba za opstanak u ligi.

Chago će u novom dresu biti predstavljen u utorak ujutro, a bolji poznavaoci stanja u istri 1961 kažu da je upravo pozicija zadnjeg veznog igrača bila akutni problem tijekom jeseni i da će Chago, ostane li zdrav, biti neupitan član početnog sastava.

Poznata je njegova želja da se kontinuitetom nastupa nametne izborniku Le Guenu i, godinu dana nakon debija za Kamerun, izbori najveći sportski san - poziv za dolazeće Svjetsko prvenstvo.

Chago je u Dinamo došao tijekom ljeta 2005. godine i bio je igrač s najduljim kontinuitetom u seniorskom sastavu od aktualnog kadra. Sada tu titulu nosi Brazilac Etto, koji se Dinamu priključio dva mjeseca kasnije.