LUD POTEZ BREČKA

Slovenski nogometaš pijan vozio po tračnicama

14.02.2012 u 19:57

Bionic
Reading

Slovenska nogometna scena u kratkom je vremenu doživjela dosta šokova. Prvo su se Novaković i Koren oprostili od reprezentacije, da bi Mišo Brečko, igrač Kölna izazvao incident vozeći pijan automobilom po tračnicama

Milivoje Novaković (32) i Robert Koren (31) objavili su kraj karijere u slovenskoj nogometnoj reprezentaciji. Mišo Brečko je pak u Kölnu pripit izazvao nečuveni prometni incident.

Novakovič, iskusni centarfor Bundesligaša Kölna, u razgovoru za lokalni Express izjavio je da, nakon što s nacionalnim sastavom nije izborio nastup na Euru u Poljskoj i Ukrajini, više neće igrati za Sloveniju:

'U predstojećem ću se razdoblju fokusirati na klupsku karijeru', objasnio je.

Igranja u nacionalnoj momčadi zasitio se i dosadašnji kapetan momčadi i veznjak Hull Cityja Robert Koren koji je, kao i Novakovič, nastupio za Sloveniju na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici 2010. godine.

Težak je pak prometni incident izazvao 27-godišnji Novakovičev suigrač u Kölnu Mišo Brečko. Na službenoj klupskoj zabavi s maskama, održanoj u ponedjeljak navečer, Slovenac je previše popio družeći se intenzivno s Lukasom Podolskim i najuglednijim uzvanikom i navijačem kluba, Michaelom Schumacherom.

U pijanom je stanju neodgovorno sjeo za volan svog BMW-a X5, pa se odlučio dodatno zabaviti: otišao je skupocjenim terencem na željezničku prugu, popeo se na tračnice, te se počeo voziti njima prateći vlak iza kojeg je krenuo.

Uništio je pritom totalno podvozje automobila kao i sva četiri kotača odnosno obje osovine. Na koncu, kada nije mogao dalje, posjetila ga je policija. Napuhao je 1.6 promila i ostat će dugoročno bez vozačke dozvole.

'Mislili smo da toliko glup ne može biti nitko. Mišo Brečko nas je razuvjerio', napisao je njemački Bild.

Nakon svega Slovenac se javno ispričao, te sada očekuje kaznu iz kluba:

'Počinio sam teško shvatljivu pogrešku. Ispričavam se svima. Također, osjećam se jako zahvalnim što zbog moje nepromišljenosti nitko nije stradao.'