KEKECI U VELIKOM SVIJETU

Slovencima dvoboj na Wembleyju povijesni

05.09.2009 u 12:22

Bionic
Reading

Popodnevnu prijateljsku nogometnu utakmicu s reprezentacijom Engleske na novom Wembleyju slovenski mediji nazvali su 'povijesnom' za svoju izabranu vrstu

Iako je susret zapravo pripremna utakmica obiju reprezentacija za važnije kvalifikacijske utakmice za nekoliko dana protiv Poljske, odnosno Hrvatske, slovenski izbornik Matjaž Kek najavio je da će izvesti najbolji sastav, a tijekom utakmice uvesti šest zamjena, te da se igrači neće štedjeti za Poljsku, kako bi opravdali poziv da igraju s reprezentacijom nacije s najduljom nogometnom tradicijom.

'O jačini engleske lige i klasi igrača ne treba mnogo govoriti, a sada je reprezentacija dobila i selektora koji je sve doveo u red', izjavio je Kek slovenskim novinarima uoči utakmice.

Slovenska reprezentacija nikad nije igrala pred 70.000 navijača, koliko ih se popodne očekuje na utakmici. U London je otputovalo i 2.500 navijača iz Slovenije koji će na stadionu nositi majice s natpisom 'I feel Slovenia' koje im je podijelio vladin ured za promociju.