NIJE NIKAKO DOBRO

Slovenci u panici zbog Jakova Faka; što mu se dogodilo?

07.12.2015 u 19:40

Bionic
Reading

Slovenski mediji veliki prostor daju zimskim sportovima pa tako i biatlonu u kojem su tijekom povijesti njihovi sportaši ostvarili sjajne rezultate. Trenutačno ih brine kriza Jakova Faka

Jakov Fak je sportaš koji je za Hrvatsku osvojio olimpijsku i svjetsku broncu. Njegov prelazak 2010. pod slovensku zastavu podigao je dosta prašine, a ovaj uporni biatlonac nastavio je ostvarivati fenomenalne uspjehe (sa SP-a dva zlata, po jedno srebro i bronca).

U Svjetskom kupu je zasad imao čak osam pobjeda i 22 postolja, a prošla sezona mu je bila najbolja jer je u ukupnom poretku završio kao treći, iza zadnje četiri godine nedodirljivog Francuza Martina Fourcadea te Rusa Antona Šipulina.

Očekivanja za ovu sezonu su narasla, ali time i pritisak na koji Fak nije dobro reagirao.

Slovenski mediji se zato pitaju što se događa s Fakom, koji su razlozi njegove katastrofalne forme, jer u prve tri utrke Svjetskog kupa nije osvojio ni boda, a posebna priča je gađanje iz puške gdje izgleda poput početnika, jer su promašaji sve učestaliji. Trenutačno je promašio 25 od 64 mete, a u sezoni 2014/15. 62 od 493.

'Dobro mi je poznata situacija u kojoj se Fak našao. Nekima se to već događalo. Razloga je više. Od visokih osobnih očekivanja, pritiska, velikih želja pa do vanjskih uzroka. Rješavat ćemo to u miru', rekao je trener slovenske reprezentacije Tomaš Kos koji vjeruje kako će Fak uskoro biti opet stari, jer to pokazuju rezultati na treninzima.