susjedi u problemu

Slovenci se nakon dva poraza u Ligi nacija međusobno posvađali, a onda su ostali i bez izbornika Matjaža Keka

09.06.2022 u 09:16

Bionic
Reading

U prve dvije utakmice Lige nacija Slovenci su upisali dva poraza, prvo doma od Švedske 2:0, a potom i od Srbije u Beogradu 4:1. Sad je svima jasno da se nešto loše događa u reprezentaciji, a tamošnji mediji tvrde da su se igrači međusobno počeli optuživati, a onda su uoči današnjeg gostovanja kod Norveške ostali i bez izbornika Keka

Atmosfera u reprezentaciji Slovenije daleko je od idealne, dva vezana poraza u Ligi nacija (od Švedske 2:0 i kod Srbije 4:1) otvorila su mnoga pitanja, a navodno je u svlačionici bilo burno, padale su i teške riječi.

Za sada to nitko nije želio potvrditi, ali kapetan slovenske reprezentacije, jedan od najboljih svjetskih golmana Jan Oblak dao je naslutiti da nešto ne valja.

'Puno smo razgovarali. Međutim, ponekad ni to ne pomaže', kazao je Oblak o atmosferi u reprezentaciji te nastavio:

'Svako je iznio svoje mišljenje ako mu nešto smeta. I prijedlog da se nešto promijeni. Nadam se da će ovo pomoći. Do sada su, nažalost, gotovo svi igrači šutjeli. Potrebno je reći što vas muči. Moramo promijeniti stvari na terenu. Izvan terena se razumijemo, ali na terenu nešto ne štima. Vjerujem da će se to promijeniti ako budemo više komunicirali', otkrio je Oblak.

Na pitanje vjeruje li još uvijek svojim suigračima, Oblak je odgovorio potvrdno.

'Vjerujem. Svi se držimo zajedno i želimo najbolje. Ali sama želja nije dovoljna. Riječi se ne mijenjaju puno ako to ne pokažemo na terenu', iskren je Jan Oblak.

Slovenci večeras od 20.45 gostuju kod Norveške, a evntualni poraz u Oslu mogao bi produbiti krizu i izazvati novi val ogorčenja među igračima.

Da stvar bude još i gora, Slovenija je ostala bez izbornika Matjaža Keka koji nije otputovao s reprezentacijom za Norvešku!

Naime, iz Slovenskog nogometnog saveza potvrdili su da je izbornik Kek zaražen koronavirusom. Ima lakše simptome Covida-19, zato nije otputovao na utakmicu u kojoj se Slovenija u grupi drugi put susreće s Norveškom, a mijenjat će ga pomoćnik i nekadašnji reprezentativac Boštjan Cesar.