uspješno natjecanje

Slovenac na čelu Uefe priznao da je dobio od Lige nacija više nego što je očekivao

23.11.2018 u 17:43

Bionic
Reading

Predsjednik Europskog nogometnog saveza Aleksander Čeferin izjavio je u petak kako Liga nacija, iako se pokazala vrlo uspješnim natjecanjem, ubuduće vjerojatno neće odlučivati o plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

'Premijerna sezona Lige nacija postigla je bitno veći uspjeh od očekivanja i vrlo je uspješno natjecanje, a bit će i uspješnije kad se afirmira kao brend', kazao je Čeferin na konferenciji Sporto u slovenskom Portotrožu.

Čeferin je dodao kako su novim natjecanjem zadovolnje praktično sve članice UEFA-e i da ono ima veliku potporu, no da se Liga nacija po svoj prilici neće računati kao kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo koje se održava 2022. godine.

Čeferin je jedini kandidat za novi mandat na čelu UEFA-e, a u razgovoru s novinarima izrazio je optimizam glede budućnosti slovenskog reprezentativnog nogometa iako je Slovenija pala u najnižu skupinu Lige nacija. On je odbacio medijske aluzije kako dijeli savjete i informacije sa Slovenskim nogometnim savezom kojemu je do odlaska na novu dužnost bio na čelu i da ima utjecaj na slovensko reprezentativno vodstvo.

'Ne mogu i ne želim utjecati', kazao je Čeferin, dodavši da je bespredmetno polemizirati s ljudima koji ne znaju kako funkcionira europska nogometna organizacija, pa misle da on stožeru izabrane vrste 'šapuće savjete'.

'Predsednik UEFA-e može utjecati da sve bude korektno, ali je sve drugo na njima i uvjeren sam da će stvari u slovenskom nogometu ići na bolje', kazao je Čeferin.