loše vijesti

Slovaci zbog koronavirusa na utakmici protiv Izraela bez izbornika; Islanđani iz istog razloga ostali bez cijelog stručnog stožera

13.10.2020 u 23:28

Bionic
Reading

Loše vijesti stižu sa svih strana. Prvo je objavljeno kako je koronavirusom zaražen Cristiano Ronaldo, a nakon toga stigle su informacije o zaraženima u slovačkoj, odnosno islandskoj nogometnoj reprezentaciji

Slovački izbornik Pavel Hapal je pozitivan na koronavirus, objavio je u utorak Slovački nogometni savez (SFZ) dodajući kako će zbog toga propustiti utakmicu Lige nacija kod kuće u Trnavi protiv Izraela.

Nakon poraza u nedjelju 0:1 na gostovanju u Škotskoj zajedno s Hapalom bilo je pozitivno šest članova strućnog stožera Slovačke. Zbog zaraze koronavirusom utakmicu sa Škotskom su propustili Milan Škriniar i Jaroslav Mihalik.

Slovačka je u Ligi nacija u skupini B2 zadnje plasirana sa samo jednim bodom. Dva boda ima Izrael, šest Češka, a vodeća u toj skupini je Škotska sa sedam bodova.

Nešto kasnije, Islandski nogometni savez (KSI) objavio je kako je cijeli stručni stožer islandske nogometne reprezentacije završio u karanteni nakon što je jedan od članova zaražen koronavirusom.

KSI je zamolio medije za strpljenje objavivši kako će nove informacije biti dostupne uskoro, ali i dodao kako se ne dovodi u pitanje odigravanje utakmice Lige nacija u srijedu protiv Belgije na stadionu Laugardalsvollur u Reykjavíku.

'Kako sada stvari stoje, među igračima nema zaraze koronavirusa i utakmica protiv Belgije može se održati,' objavio je Savez.

Island se nalazi na četvrtom mjestu skupine 3 bez bodova u prva tri kola. Na vrhu je Engleska sa sedam bodova, Belgija ima šest, a Danska četiri boda.

Island se prošlog tjedna plasirao u finale play-offa za plasman na EURO, a za kartu za europsku smotru borit će se 12. studenog u Budimpešti protiv Mađarske.