JOŠ JEDAN REMI

'Slonovima' nije pomogao ni Didier Drogba

15.06.2010 u 17:50

Bionic
Reading

Dvobojem Obale Bjelokosti i Portugala počelo je natjecanje u 'skupini smrti'. Iako se očekivalo mnogo više, predstavom ovih momčadi možemo biti zadovoljni. 'Slonovi' su bili bliži pobjedi, ali njima je jednako važno to što se u momčad nakon ozljede vratio Didier Drogba

Nakon dosadnih utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva, od ogleda Obale Bjelokosti i Portugala očekivalo se ipak malo više. Tim prije što je to bio izravni okršaj momčadi koje žele proći u drugi krug natjecanja. Igra je mogla zadovoljiti tek na trenutke, i to većim dijelom u drugom poluvremenu, ali nije bilo najvažnijeg - pogodaka.

Obala Bjelokosti u dvoboj protiv Portugala ušla je bez Didiera Drogbe, kojem su tijekom dana ipak odobrili da smije igrati s gipsom na ruci. No izbornik Eriksson ostavio ga je na klupi, ne želeći forsirati njegov povratak nakon loma lakta prije 11 dana. Portugalski izbornik Queiroz također je ima bitan nedostatak, jer nije mogao računati na igrača Manchster Uniteda Nanija.

U uvodnim minutama ti se izostanci nisu previše osjetili te smo se nadali napokon zanimljivijoj utakmici u Južnoafričkoj Republici. Trčalo se dosta, bilo je lijepih proigravanja, a u 11. minuti Ronaldo je udarcem sa 30-ak metara pogodio vratnicu. Potom su 'slonovi' uzvratili preko Tienea i Tiotea, ali rezultat se nije mijenjao. Nakon pola sata igre splasnuo je tempo, pa prigoda za gol do kraja prvog dijela više nije bilo.

U drugom poluvremenu bilo je puno zanimljivije, a prvi su zaprijetili igrači Obale Bjelokosti preko Gervinha. Prijetio je i Kalou, ali tek ulaskom Didiera Drogbe u 65. minuti Obala Bjelokosti dobila je na ubojitosti. Sudjelovao je gotovo u svim napadačkim akcijama svoje momčadi, a u dvije minute sudačke nadoknade gurnuo je Keitu u dvije gol prilike. Razvikani kolega mu s druge strane, Cristiano Ronaldo, bio je blijed i u drugom dijelu zapucao je tek jednom, i to iz slobodnjaka. Ovakvim raspletom obje momčadi ostale su u igri za prolazak u osminu finala.

Obala Bjelokosti - Portugal 0:0
Port Elizabeth; stadion Nelson Mandela, gledatelja 37.000; Sudac: Larrionda (Urugvaj)

Obala Bjelokosti: Barry - Demel, K. Toure, Zokora, Tiene - Eboue (Romaric, 89), Y. Toure, Tiote - Gervinho (K. Keita, 82), Dindane, Kalou (Drogba, 66)
Portugal: Eduardo - Paulo Ferreira, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Coentrao - Deco (Tiago, 62), Pedro Mendes, Raul Meireles (Ruben Amorim, 85) - Cristiano Ronaldo, Liedson, Danny (Simao, 55)