NIŠTA OD ČUDA

'Slonovi' se pobjedom oprostili od SP-a

25.06.2010 u 17:50

Bionic
Reading

Nogometaši Obale Bjelokosti imali su teoretske izglede za prolazak u osminu finala, no trebali su i pomoć od Brazila. Ipak, čudo se nije dogodilo, pa je pobjeda od 3:0 nad Sjevernom Korejom ujedno i oproštajna utakmica na ovom SP-u

Nadali su se igrači Obale Bjelokosti da će ponoviti portugalski rezultat protiv Sjeverne Koreje, ali i da će Brazil odigrati 'muški' i dobiti Portugalce. No jedno je živjeti u nadi, a drugo u realnosti.

Istina, jurišali su Drogba i društvo prema korejskom golu od prve minute i već do 20. vodili sa 2:0. U 14. minuti zabio je Yaya Toure, a u 19. Romaric. S time što su u 10. minuti suci poništili pogodak Drogbi, jer je bio u zaleđu.

Nastavila se inicijativa 'slonova' koji su lovili veliku pobjedu, a preko Keite i Gervinha mogli su zabiti još koji gol. No na odmor se otišlo sa 'samo' 2:0 i tu je praktički bio kraj nadanja Erikssonove momčadi. Sasvim sigurno su u svlačionici čuli i stanje u Durbanu te je 'slonovima' bilo sve jasno.
Ipak, za dostojanstven oproštaj pobrinuli su se sami, jer su i u drugom dijelu nastavili s dobrom igrom. Prigode su imali i Kolo Toure i Drogba i Romaric, ali rezultat se nije mijenjao do 82. minute kada je Kalou u gol pretvorio ubacivanje Boke. Zabili su 'slonovi' i peti gol nešto kasnije, ali im je poništen, još jednom opravdano, zbog zaleđa.

Obala Bjelokosti natjecanje završila na trećem mjestu u skupini, s četiri osvojena boda, a Sjeverna Koreja vraća se kući, u neizvjesnost, s nula bodova i gol razlikom 1:12.


OBALA BJELOKOSTI - SJEVERNA KOREJA 3:0

NELSPRUIT. Stadion Mbombela - 40.000 gledatelja, sudac Alberto Undiano (Španjolska)

Strijelci: 1:0 Yaya Toure (14), 2:0 Romaric (20), 3:0 Kalou (82)

OBALA BJELOKOSTI: Boubacar Barry - Boka, Kolo Toure, Zokora, Eboue - Romaric (od 79. Doumbia), Yaya Toure, Tiote - Gervais (od 64. Dindane), Drogba, Keita (od 64. Kalou)
SJEVERNA KOREJA: Ri Myong-guk - Ri Kwang-chon, Cha Jong-hyok, Pak Chol-jin, Ri Jun-il, Ji Yun-nam, Mun In-guk (od 67. Choe Kum-chol) - An Yong-hak, Pak Nam-chol, Hong Yong-jo, Jong Tae-se