BUKIĆEV NASLJEDNIK

Sloboda je uzdigao Pro recco i Primorje, valjda će i HVS

23.09.2010 u 10:37

Bionic
Reading

Perica Bukić, svjetska, ne samo hrvatska vaterpolska legenda, prepustio je mjesto predsjednika HVS-a, a umjesto njega na to će mjesto doći Predrag Sloboda

Od Bukićevog preuzimanja HVS-a prošlo je šest godina, a nakon nekoliko 'drvenih medalja', sunce je zasjalo i hrvatskom vaterpolu. U Melbourneu 2007. godine osvojeno je svjetsko zlato, a ove godine u Zagrebu i europsko. Naravno, bilo je i drugih uspjeha, do kojih je reprezentacija stigla pod vodstvom Ratka Rudića. Iako su medalje mjerilo, najveći Bukićev uspjeh svakao je dovođenje Rudića za izbornika.

Naravno, primarni predsjednički zadatak bio je namicanje sponzora, to jest novca kako bi Savez što bolje radio. A ako je suditi po referencama, Bukićev nasljednik, bivši vaterpolist Primorja, Predrag Sloboda, zaslužuje poštovanje.

'Uvjeren sam da će biti odličan nasljednik. Uostalom, čega god se uhvatio u posljednje vrijeme, odlično je obavio. Dokazao se u Pro reccu, Primorju je vratio stari sjaj, a pomogao je puno i u organizaciji EP-a u Zagrebu', u superlativima o Slobodi govori Perica Bukić. Sada već bivši predsjednik neće otići iz vaterpola, već će s Goranom Suknom postati potpredsjednik te ostati uz svoj vaterpolo.

'Više neću biti prvi šerif hrvatskog vaterpola, kako su me neki prozivali. Moja se uloga neće puno promijeniti. Imat ću više vremena za sportski i operativni dio, ali i dalje ću nalaziti sponzore', zaključio je Bukić koji će svom nasljedniku, barem tako kaže, ostaviti mnogo lakšu situaciju jer Savez vaterpolistima duguje tek za posljednje odličje, dok je u vrijeme Bukićava dolaska taj dug bio mnogostruko veći.