PRIJENOS UŽIVO

Sljeme najgledanija skijaška utrka svijeta!

08.06.2011 u 16:55

Bionic
Reading

Iako će se kao prvi sinonim za atraktivnost, samim time i gledanost, u svijetu skijanja nametnuti Kitzbühel i Wengen, zagrebačka je utrka ove sezone nadjačala renomirane konkurente

U srijedu je u Sloveniji zasjedalo vijeće FIS-a na kojem su izloženi rezultati za proteklu sezonu, u kojoj je Hrvatska briljantnim izvedbama Ivice Kostelića dobila prvi veliki muški kristalni globus.

Osim 'profesora', na čelu se našla i njegova domaća utrka. Naime, prema kriteriju gledatelja u izravnim TV prijenosima muška utrka na Sljemenu je sa 12,52 milijuna pratitelja zauzela prvo mjesto. Milijun manje imao je slalom u Adelbodenu, dok se Kitzbühel (slalom, ne spust) našao tek na četvrtom mjestu. Wengena nema među utrkama koje je uživo pratilo više od 10 milijuna ljudi.

Kako bi lijepa TV priča iz Hrvatske bila zaokružena, dodan je podatak da je i ženski slalom sa Sljemena druga najgledanija utrka skijašica. Atraktivniji je bio samo slalom u Semmeringu. Obje utrke su se održavale u večernjem terminu, a tako će biti i iduće godine.

MUŠKE UTRKE:

Sljeme (sl) 12,52 milijuna
Adelboden (sl) 11,36
Adelboden (vs) 10,38
Kitzbühel (sl) 10,19...

ŽENSKE UTRKE:

Semmering (sl) 11,45
Sljeme (sl) 8,91
Cortina (sl) 6,83...

Kadrovi koji su obišli svijet