SVJETSKI KUP - SLALOM

Sljeme ima novu Snježnu kraljicu; Petra Vlhova s dvije čudesne vožnje potukla Mikaelu Shiffrin i konkurenciju

04.01.2020 u 17:10

Bionic
Reading

Sljeme ima novu Snježnu kraljicu, po prvi puta na zagrebačkom brdu slavila je slovačka skijašica Petra Vlhova, a to joj je 11. trijumf u karijeri

Slovačka skijašica potukla je konkurenciju na Sljemenu vremenom 1:57.98, a iza sebe je ostavila četverostruku pobjednicu zagrebačke utrke Amerikanku Mikaelu Shiffrin koja se morala zadovoljiti drugim mjestom sa ogromnim zaostatkom +1.31.

Treće mjesto je osvojila Austrijanka Katharina Liensberger (+3.49).

'Jako sam sretna, kada sam bila mlada uvijek sam sanjala da budem Snježna krlajica. Od jutra sam imala pozitivan osjećaj, mislila sam da bih mogla pobijediti. Jednostavno ne znam što da kažem. Riskirala sam u drugoj vožnji, mislim da sam drugu vožnju odvozila savršeno. Mikaela je super skijašica, mora se riskirati da bi se nju pobijedilo', Izjavila je Petra Vlhova.

  • +12
Skijanje, druga vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Vlhova je dva puta zauzimala druga mjesta na Sljemenu, 2017. i prošle godine, a i ove je sezone dva puta bila druga u slalomima za Svjetski kup, u Killingtonu početkom prosinca i Lienzu prije pet dana (prva tri slaloma sezone dobila je Shiffrin).

Vlhova je sedma različita pobjednica slaloma u Zagrebu, prije nje su se na najviše postolje još penjale Mikaela Shiffrin (4), Austrijanka Marlies Shield (4) te po jednom Finkinja Tanja Poutiainen, Nijemica Maria Riesch, Francuskinja Sandrine Aubert i Slovakinja Veronika Zuzulova.

Leona Popović vožnju je završila kao 32. i nije ušla u drugu vožnju, a Ida Štimac nije uspjela završiti prvu vožnju.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Mikaela Shiffrin sa 826 bodova, a slijedi ju Petra Vlhova sa 513 bodova. U poretku slaloma također vodi Shiffrin, koja ima 380 bodova, a na drugom mjestu je Vlhova sa 260.

U nedjelju je na Sljemenu slalom skijaša za Svjetski kup (prva vožnja u 14.15 sati, druga vožnja u 17.40 sati).

  • +10
Skijanje, prva vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

.