BEZ STRUČNE POLITIKE

Slijedi li rasprodaja na Poljudu?

10.05.2010 u 16:35

Bionic
Reading

Sezona nije ni završila, a mediji su već izvijestili o interesu stranih klubova za brojne Hajdukove igrače

Predstavnici turskog Genclerbirligija uživo su pratili finalnu utakmicu Hrvatskog nogometnog kupa između Šibenika i Hajduka. Špekuliralo se da gledaju Šibenikovog napadača Ermina Zeca, no vrlo brzo se ispostavilo da su, osim Zeca, na meti njihova trenera Thomasa Dolla Hajdukov stoper Jurica Buljat i lijevi bočni Ivan Strinić.

Kada se tome doda već evidentiran interes Rubina iz Kazana za Senijada Ibričića, interes milanskog velikana za Hajdukova kadeta Marka Livaju te najava menadžera Damira Štimca da će zbog nezadovoljstva prilikama koje dobiva pokušati odvesti Marija Tičinovića, jasno je da Hajduk u prijelazni rok ulazi s nekoliko velikih upitnika, koji brinu stručno vodstvo kluba.

Ni oni očito nisu načistu koje će poteze povući, jer se sve glasnije špekulira i o otkazivanju suradnje treneru Stanku Poklepoviću, koji je ispunio cilj i iz ponora prvog dijela sezone Hajduk doveo do trofeja i izlaska u Europu. Hajduku bi se moglo lako dogoditi ono što mu se događalo i prijašnjih sezona, da zakasni sa slaganjem momčadi, a time i propusti priliku da preživi kolovoz u Europi.

Navijači bijelih za rana europska posrtanja nikad nisu imali razumijevanja, a pogotovo neće imati sljedeće jeseni, zbog nadolazeće proslave stotog rođendana, kada se od kluba očekuje iskorak u svakom pogledu, pa tako i u Europi.