pobjeda fenerbahčea

Slavni Francuz oduzeo šansu Dinamu da sve riješi u skupini već protiv Spartaka

08.11.2018 u 18:44

Bionic
Reading

U dvoboju skupine D u kojoj nastupa i zagrebački Dinamo Fenerbahče je pobijedio kod kuće Anderlecht rezultatom 2:0 te tako ostao u igri za prvo mjesto u skupini, uoči dvoboja s 'modrima' potkraj studenog...

Dva sata prije početka povijesne utakmice Dinama protiv slovačkog Spartaka iz Turske su mogle stići dobre vijesti, da je Fenerbahče ostao bez pobjede u dvoboju s Anderlechtom. Naime, u tom bi slučaju 'modrima' trijumf na Maksimiru ovog četvrtka ne samo osigurao europsko proljeće, već i prvo mjesto u grupi D.

  • +14
NK Dinamo - Fenerbahče, 1. kolo Europske lige Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Fenerbahče ipak nije posrnuo, zahvaljujući bivšem francuskom reprezentativcu Mathieuu Valbueni koji je spretno svladao Didillona u 71. minuti, a tri minute kasnije asistirao Michaelu Freyu za drugi pogodak turske momčadi.

U završnici susreta isključen je Bakkali pa Anderlecht može biti sretan što nije primio još golova, a naš napadač Ivan Santini cijeli je susret odgledao s klupe.

Na ljestvici Fener sada ima sedam osvojenih bodova i kaska za Dinamom, no dočekuje ga potkaj studenog na svom stadionu. Matematički Turci još imaju izgleda biti prvi u grupi...

Europska liga, skupina D:

Fenerbahče – Andelecht 2:0 (Valbuena 71, Frey 74)

Europska liga

Skupina D

Fenerbahče-Anderlecht2:0
Dinamo Zagreb-Spartak Trnava3:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb440012
2.Fenerbahče42117
3.Spartak Trnava41033
4.Anderlecht40131

Sljedeće utakmice

29.11.Fenerbahče-Dinamo Zagreb
29.11.Anderlecht-Spartak Trnava