UVJERLJIVI 'FARMACEUTI'

Slaven novim trijumfom do 'baskijskog ponosa'

27.07.2012 u 08:31

Bionic
Reading

I u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Europske lige Slaven Belupo je upisao pobjedu te se tako na uvjerljiv način plasirao u treću kvalifikacijsku rundu gdje ga očekuje Athletic Bilbao

Koprivničani su u prvoj utakmici razbili sjevernoirski Portadown 6:0 te si priuštili miran uzvrat. Ipak, ni u drugih 90 minuta 'farmaceuti' nisu imali milosti za amatere s Otoka.

Gosti su došli u vodstvo u 10. minuti preko Bubnjića, a četiri minute kasnije prednost je povećao Brlek. Domaćin je ipak došao do daha u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je pogodio Lecky.

U nastavku je Portadown krenuo po izjednačenje, ali nakon početnog pritiska, opet se raspucao Slaven, odnosno Šaban koji je zabio dva gola (62, 64). U 67. minuti McCafferty je samo ublažio poraz za konačnih 4:2 za Koprivničane.

Kao nagrada za Slavenove dobre predstave stigle su dvije utakmice trećeg pretkola protiv atraktivnog protivnika – Athletic Bilbaa. Baski su prošle sezone u ovome natjecanju bili finalisti. Njihovi dvoboji su na rasporedu 2. i 9. kolovoza.