gdje je zapelo?

Slaven Bilić u velikim problemima; nitko ne zna što će biti s hrvatskim nogometašem koji mu je donio pregršt veselja

18.09.2020 u 14:00

Bionic
Reading

Ovog petka počinje portugalsko nogometno prvenstvo, u kojem će Benfica pokušati skinuti Porto s trona. No, iako je službeno još uvijek njezin igrač, čini se da trener Jorge Jesus više ne računa na hrvatskog ofenzivnog veznjaka, 25-godišnjeg Filipa Krovinovića

Gdje je i što se događa s Filipom Krovinovićem, 25-godišnjim veznjakom, koji je bio važan kotačić prošlosezonskog pohoda Slavena Bilića i West Bromwich Albiona prema Premier ligi?

Prema dostupnim informacijama, Krovinović, koji je kod Bilića igrao kao posuđeni igrač Benfice, nakon okončanja sezone u Championshipu, vratio se u Lisabon te je osluškivao signale iz Engleske i nadao se povratku u redove 'Baggiesa'.

>> Slaven Bilić otvoreno o stanju u Hajduku, Tudoru kao treneru, a na poseban način dotakao se Messija i Modrića: Imam ja moć, pita me se nešto

No, to se zasad nije dogodilo, iako je Slaven Bilić naglasio kako bi želio Krovinovića imati na dispoziciji i u najjačem razredu engleskog nogometa.

  • +16
Slaven Bilić Izvor: EPA / Autor: PIOTR POLAK

'Za Krovinovića sam rekao i prije i to ne krijem - on nam je prioritet. Činim sve da ga zadržim i on ne bi smio biti tema. Postoji želja s obje strane, njemu je ovdje lijepo, imao je super sezonu. Trebamo samo riješiti stvari s Benficom. Filip je užasno bitan za ekipu, i kao igrač i kao čovjek', prije dva tjedna rekao nam je Bilić.

Istina, kako nam je Bilić rekao, klub baš i ne raspolaže prevelikim budžetom, a u međuvremenu su dovedena petorica igrača. Stigli su Grady Diangana, Matheus Pereira, Cédric Kipré, David Button i Branislav Ivanović. Na posudbu je stigao Conor Gallagher.

Ovog petka pak pojavile su se nove sumnje u mogućnost realiziranja ovog projekta, a hrvatski šef 'Baggiesa' je rekao:

'Bit ću izuzetno razočaran ako se Krovinović ne vrati, ne želim ni razmišljati o tome', prenose Bilićeve riječi i najavljuju utakmicu s Evertonom.

'Svaki dan kad uđem na poligon, pitam za njega. Zašto? Jer prošle je godine odigrao puno utakmica za nas. Na terenu je bio briljantan. Možete biti svestrani s njim na terenu, možete mijenjati sustave bez mijenjanja igrača. Jako se popravio. Počeo je pucati na gol, zabijati golove, asistirati. Svi ga vole. Svakog igrača oko sebe čini još boljim - on je jedan od onih neopjevanih heroja. I zato svaki dan pitam je li došao. Toliko ga cijenim'.

No, eto, vrijeme zasad prolazi. I nažalost, tijekom ovog iščekivanja, Krovinović je ispao s radara trenera Jesusa, i upitno je gdje će nastaviti karijeru, koju je oživio nakon teške ozljede noge. Podsjetimo, 2017. godine, kada je postao igrač Benfice, doživio je tešku ozljedu zbog koje ga na travnjacima nije bilo 306 dana. Po povratku u formu, momčad je bila već formirana, pa je minute skupljao na kapaljku i onda je prošlu sezonu odlučio provesti na posudbi kod Bilića.