Nije se suzdržavao

Slaven Bilić sasvim iskreno progovorio o otkazu u Engleskoj i novom angažmanu u Kini; bivši izbornik otkrio čime ga je WBA razočarao

11.01.2021 u 06:35

Bionic
Reading

Slaven Bilić sasvim je iskreno progovorio o promjeni posla, a osvrnuo se i na potrese koji su nedavno pogodili Hrvatsku

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić nedavno je dobio otkaz u engleskom West Bromwich Albionu, no već za nepuna tri tjedna pronašao je novi posao. Hrvatski je stručnjak preuzeo kineski Bejing Guoan. U intervjuu za Novu TV progovorio je o promjenama u svojoj karijeri.

'Sve to s Kinom brzo se dogodilo. Treba riješiti vizu. Ulovio sam nekoliko dana i došao u Vodice, u kojima mi je mama. Došao sam vidjeti dio obitelji koji nije stalno s nama, a najprije mamu. U utorak idem u Zagreb riješiti vizu i nakon toga imamo let', rekao je Bilić, a razočaran je ponašanjem WBA:

'Dio mene je razočaran i žao mi je. Imali smo 11 debitanata u Premier ligi. Morali smo se učiti kroz prvenstvo. To je nova ekipa i učili smo primati udarce. Objektivno smo rasli i s te strane mi je žao. Borili bismo se do kraja. Nogomet nije matematika, a matematiku moraš približiti da budeš konkurentan. Mi to, iz financijskih razloga, nismo napravili. U startu smo znali da će to biti borba do kraja. Ima i malo gorčine zbog načina na koji se sve dogodilo', rekao je Bilić.

Kina je bila pomalo i iznenađenje s obzirom na Bilićev renome.

'Znam realno svoju poziciju na trenerskoj karti svijeta. Svjestan sam da ponuda ima i bit će ih uvijek, ali isto tako ne spadam u kategoriju najboljih trenera poput Guardiole. U toj kategoriji nisam. Nećemo si lagati. U Kini su dobre financije, a klub je broj dva. Moj novi klub je u top tri, imaju dobar plan i ekipu', otkrio je Bilić.

Nekadašnji izbornik Vatrenih osvrnuo se i na nedavna zbivanja u Hrvatskoj.

'Ma ovo je sve strahota. Sada su aktualni potresi. Preko Krovinovića znam malo više jer je to njegov grad. S druge strane, srce je veliko kada vidiš kako naši ljudi brzo reagiraju i to baš sa željom da brzo reagiraju. Vidjeli smo to kroz brojne telefonske akcije, ali najviše veseli kad se to dogodi ovako neočekivano', rekao je Bilić.

Za kraj je prognozirao i prvaka Engleske.

'Svi su u formi, a ako su svi u formi, City i Liverpool su dosta bolji od ostalih. Jedno vrijeme je tu bio i Chelsea, ali su pali, a tu je i United. No koplje iznad su City i Liverpool', zaključio je Bilić.