hajduk traži trenera

Slaven Bilić oglasio se prvi put nakon što je dobio otkaz; jesu li se na Poljudu s pravom ponadali?

19.12.2020 u 15:24

Bionic
Reading

Prvo je Slaven Bilić s West Bromwich Albionom neočekivano uzeo bod u gostima kod Manchester Cityja, a onda su mu sljedećeg jutra čelnici kluba uručili otkaz. Nije da je bilo neočekivano, ali...

'Ljudi su mislili da sam očekivao otkaz, ali ja sam se osjećao ugodno. U razgovoru nakon utakmice sam rekao da se ne zamaram tim stvarima jer sam bio sretan što smo osvojili bod protiv Cityja i nisam razmišljao o budućnosti. Kad smo ušli u autobus i krenuli nazad, jedan od suradnika je na mobitelu pročitao vijest da mi se sprema smjena. Tek tad sam shvatio da se nešto događa', rekao je Slaven Bilić u razgovoru za Telegraph.

Sljedećeg jutra na razgovor su ga pozvali sportski direktor WBA Luke Dowling i jedan od vlasnika Xu Ke te mu priopćili da više nije trener.

'Ne mogu reći da sam bio šokiran, ali nisam to očekivao. Svjestan sam da u ovom poslu uvijek postoji opasnost da dobiješ otkaz i u svakoj ligi je nekoliko trenera koji se stalno spominju u tom kontekstu u medijima i u vezi s kladionicama. Najveći signal koji trener može dobiti da ne radi dobro je onaj od publike i navijača na stadionu. No, ovo je čudno razdoblje s praznim tribinama pa nemaš tu povratnu informaciju. Nitko ne može reći da smo igrali odlično budući da smo osvojili sedam bodova u prvih 13 kola, ali definitivno smo napredovali', pričao je Bilić i zaključio:

'Mislim da smo bili dobri. Svi su ionako prije početka sezone govorili da ćemo sigurno ispasti i da ćemo biti uvjerljivo zadnji. No dobro smo se nosili s protivnicima i smatram da smo bili u igri u svakoj utakmici. Na papiru smo sigurno najslabija momčad, ali igrači su pokazali da se mogu boriti za ostanak. Rekao sam im da budu ponosni na bod protiv Cityja. Učili smo, napredovali i skupljali samopouzdanje, ali Premiership je najteža škola na svijetu. Okrutna škola u kojoj ti treba vremena da sve posložiš i počneš osvajati bodove. Neke stvari koje ti se događaju puno više utječu na male nego na velike klubove u ovoj ligi i to je bio slučaj i kod nas.'

  • +5
WBA - Crystal Palace, Premiership, 2020/21. Izvor: Profimedia / Autor: Tim Keeton / PA Images / Profimedia

Jasno, odmah su krenule priče o tome gdje će Slaven Bilić nastaviti trenersku karijeru. Otočki mediji već su ga 'prodali', tvrde kako ga Glasgow Celtic 'lovi' već neko vrijeme i najozbiljnije računa na njega.

No, na Slavena Bilića računa još jedan velikan. Istina, nitko to još nije glasno rekao, ali čelnici Hajduka intenzivno traže trenera. Boro Primorac je samo privremeno rješenje na klupi 'bilih', a novi predsjednik Lukša Jakobušić pokušava na Poljud dovesti nekog 'kapitalca'. I da, imali su 'bili' više sreće nego pameti jer odjednom se u krug favorita 'ubacio' i Slaven Bilić!

  • +6
Manchester United - WBA, Premiership, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Martin Rickett / POOL

Nije nerealno, gdje ima dima, ima i vatre. Jasno je svima kako Hajduk financijski ne može konkurirati ostalim europskim klubovima koji Slavena Bilića žele vidjeti na svojoj klupi. Pa ipak, Bilić je emotivac, a Hajduk je za njega - čista emocija. Klub u kojemu je ponikao kao igrač, klub u kojem je i započeo svoju trenersku karijeru. To je fantastičan adut u rukama aktualnih čelnika 'bilih', ako ga odigraju planski i u pravo vrijeme... Da, 'miriše' na senzaciju, pa makar i na jedan dan. Slaven Bilić na klupi Hajduka, pa to bi bilo fantastično! Kako za budućnost 'bilih', tako i za hrvatski nogomet u cjelini...